Dragan Đilas odgovorio američkom ambasadoru Hilu: Ne može Srbiju od Evrope da odvoji Rusija, već režim Aleksandra Vučića 1Foto: Print screen TV Nova

Lider SSP Dragan Đilas reagovao je na izjavu ambasadora Amerike u Beogradu Kristofera Hila da Rusija pokušava da izazove razdor između nje i njenih evroatlantskih partnera.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da izgleda da je ambasador Hil proveo božićne praznike negde gde nije mogao da čuje premijerku Brnabić kako se zahvaljuje ruskim službama na informacijama da opozicija sprema haos i da nasiljem hoće da preuzme vlast.

„Nije video naslovne strane tabloida, niti emisije na TV Pink u kojima se ta tvrdnja ponavlja do besvesti. Nije čuo gospodin Hil ni da tu laž svi SNS funkcioneri na čelu sa Aleksandrom Vučićem ponavljaju kao istinu, a izgleda da nije čuo ni tvrdnju ambasadora Rusije, gospodina Harčenka, da mu je predsednik Srbije rekao da iza protesta stoji zapad“, naveo je Đilas.

Kako je dodao, demanti izjave ambasadora Rusije nije mogao da čuje ni on ni bilo ko od nas jer reči gospodina Harčenka Aleksandar Vučić nikada nije demantovao.

„Ne može Srbiju od Evrope gospodine Hil da odvoji Rusija, bez obzira što bi to verovatno želela. Srbiju od Evrope odvaja režim Aleksandra Vučića koji je uništio institucije, zgazio demokratiju, zarobio medije, režim koji je okovao Srbiju korupcijom i kriminalom i koji je na kraju brutalno pokrao izbore. Sa takvim režimom se ne sarađuje, a posebno ne sa radošću“, istakao je Đilas.

On je zaključio da niko od nas ne očekuje da bilo ko iz sveta određuje ko će biti vlast u Srbiji, niti bi to ikada prihvatili.

„Mi ćemo se za slobodu izboriti sami. I kad to uradimo nikome ništa nećemo dugovati“, poručio je lider SSP.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari