Dragana Rakić: Lutovac šef poslaničke grupe DS 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

“Demokratska stranka na stranačkim organima još nije dogovorila ko će biti šef poslaničkog kluba. Pretpostavljam da će to biti predsednik naše stranke Zoran Lutovac. Zna se i da će DS imati deset poslanika, biće opozicija i nikada neće učiniti nešto u parlamentu što bi olakšalo poziciju Aleksandru Vučiću” , kaže za Danas Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

Prema njenim rečima to što će DS, SSP i NS imati svoje poslaničke klubove u Narodnoj skupštini, nije nešto što je odlučeno juče, već je to unapred dogovoreno koalicionim sporazumom koji smo potpisali pre izbora.
“ Dva su razloga zašto imamo odvojene poslaničke klubove. Prvi razlog je taj što na ovaj način stranke dobijaju više vremena na raspolaganju za skupštinsku debatu. Drugi razlog je što stranke koje su činile Koaliciju „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ pripadaju različitim ideološkim grupacijama, pa se i naši stranački programi razlikuju, te je verovatno da ćemo u Skupštini različito debatovati i različito glasati po nekim pitanjima”, objašnjava zamenica predsednika DS.

Rakićeva napominje da će buduće delovanje Demokratske stranke u Parlamentu imati dva jasna pravca: neće biti apsolutno nikakve saradnje, ili koalicije sa SNS-om i njihovim satelitima i DS nikada neće učiniti nešto što bi olakšalo poziciju Aleksandru Vučiću.

“ Mi ćemo u Parlamentu iskreno zastupati porevropski put Srbije, čak ćemo se još snažnije zalagati za to da Srbija što pre postane članica Evropske unije. To je naša misija, to je politički program zbog koga je Demokratska stranka i osnovana pre 32 godine.  Poslanici Demokratske stranke će u Parlamentu zastupati interese građana Srbije, beskompromisno ćemo kritikovati sve loše zakone i odluke koji će se naći na dnevnom redu, predlagaćemo dobre zakone i nuditi rešenja za nagomilane probleme. Skupštinska govornica je odlično mesto da se postave i pitanja dokle se stiglo u rešavanju mnogobrojnih afera u koje su umešani najviši funkcioneri iz redova SNS-a”, zaključuje sagovornica Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari