DS: Nezabeleženo potonuće Kragujevca 1Lepenički bulevar: Kragujevac Foto: Milan Nikić

Demoktratska stranka u Kragujevcu saopštila je da je taj grad, u svojoj dugoj i burnoj istoriji pored mnogih uspeha i uspona, beležio i brojne padove i neuspehe.

Kretao se, navode demokrate, od najrazvijenijeg grada u Srbiji, do doline gladi, zapamtio je, podsećaju, prestoničke dane, ali i one kada je guran u blato, ali da bruku i poniženja koja trenutno doživljavljava ne pamti.

– Šta god da je proživeo, ovo ponižavanje i sramotu koju trpi sada, nije doživeo nikada. Danas je Kragujevac  grad falsifikatora, prestupnika, seksualnih napasnika, nepotizma najgore vrste, a sve to u u liku“ najodgovornijih gradskih funkcionera. Nikada nijedna vlast u Kragujevcu nije ovako, pred očima celokupne javnosti u Srbiji, ponizila i Kragujevac i njegove građane. Ovo više nije pitanje ni politike, ni politikanstva, već pitanje časti i odgovornosti – navodi se u „vikend“ saopštenju Gradskog odbora DS u Kragujevcu, čije rukovodstvo smatra da se „Grad Kragujevac trenutno nalazi na korak od uvođenja prinudne uprave“.

U tu situaciju ga je, tvrde u DS-u, dovela gradska vlast sa Srpskom naprednom strankom, na čelu, i ako se tako nešto dogodi to će, upozoravaju demokrate, „biti vrhunac nesreće koja je pogodila građane najvećeg grada u Šumadiji i prve prestonice moderne Srbije.“

– To što većina Kragujevčana nije glasala za ovakvu gradsku vlast, već je bojkotovala poslednje lokalne izbore, neće biti važno republičkoj vlasti koja i sama nema legitimitet. Da li će gradom upravljati prinudni upravnici postavljeni od SNS upravnika Srbijom, koji Kragujevac ne vide na mapi regionalnih centara ili će tu čast imati neki od lokalnih secikesa koji je učestvovao u ponižavanju grada prethodnih godina, nije od značaja. U oba slučaja crno se piše ovom gradu, a njegovi građani to nisu zaslužili – kažu u DS i poručuju da će „ako imaju imalo časti i obraza, ostavke da podnesu svi aktuelni  gradski funkcioneri i omoguće Kragujevčanima da izaberu vlast po meri grada kakav Kragujevac jeste i kakav mora da bude“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari