DS: Pre 16 godina Srbija dobila demokratskog premijera

Ostavite komentar


  1. Mođda je Đinđić i imao neku viziju, ali su je njegovi naslednici uništili skroz. I njegovo ime, i ideju i celu demokratsku sranku. Ne zna se ko je gori, Pajtić ili Šutanovac.

  2. Zoran nije prvi demokratski Premijer Srbije, to što mu je mandat poverio Milan Milutinović, tadašnji Predsednik Srbije ne čini ga ni po čemu posebnim!

  3. Srbija , tad nije dobila premijera , već predsednika vlade !
    A između njih je velika razlika u vladarskim moćima – ako se vlast ne uzrpira , totalizira pa bude ono čuveno : ja pa ja – ja sam Srbija !
    Političari sa novinarima , manipulišu i sluđuju stanovništvo – kako pre tih izbora , tako i posle njih a naročito danas !
    Zahvaljujući takvoj neformalnoj demokratiji , današnji predsednik vlade , sve zna i u sve se meša : ali kao da nezna , zajedno sa svojom pozicijom , njenom opzicijom i novinarskom elitom , da nije premijer , te da ne treba tako vlada i tako da se ponaša !
    I on misli da je izabran na demokratski način , voljom građana , kao što DS tvrdi za Zorana !
    No istina je da onda , kao ni sada , predsednici vlade nisu birani direktnom , a ni indirektnom izbornom voljom naroda – već direktnom voljom poslanika , koje nije birao narod , već uži krug partijskih lidera , kao lojalne i pouzdane klimoglavce !
    Narod , nije birao svoje poslaničke predstavnike za skupštini , na njihovo ime i prezime – već političke partije ! A to je velika razlika u vezi neposrednog direktnog , i indirektnog ili partijsko klanovskog biranja fingiranih narodnih predstavnika .
    nogi će reći da je takav izborni sistem , i da po pitanju imena ne treba sitničariti – ali đavo se nalazi u detaljima !
    Srbija nikad , ni na jednim izborima nije birala predsednika vlade , tako ni za jednog ne može se reći da je demokratskim civilizacijskim putem izabran , a nikako ne može se reći da je ta peresona premijer – ma šta o njoj mislili !

  4. ASIDE ,,DRUŽE,ILI,,GOSPODINE Eno ,,lider,, VAM se UBI OD CITIRANJA ,, BAŠ MILUTINOVIĆA,, A NE DR ZORANA ĐINĐIĆA,,JEL,DA..,,OPLAKA VAM,,LIDER,,,,DOBRVOLJNI ODLAZAK,,U HAG , MENTORA I ,,OCA MU DRUGOG,,,,,AL,OPET SE JAVNO RADOVAO,,ONAKO,,JUNAČKI,, EGZEKUCIRANOG ZORANA, NA ŠTAKAMA,,,HEROJKI,,ČIN,, DO MAJČETINE,,.DA GA SVAKA NORMALNA MAJKA NEPOŽELI,. DOK SE TAKO,dokazivao k,o patrijota,,…JEL i dr Zoran Đinđić BIO ONAJ KOJI JE RATOVAO I HUŠKAO NA RATOVANJE SA SVIMA KOJI SU BILI PROTIV,,VIZIJA,,K.K.V granica,,, I IMAO NEBROJENO ,,Kolateralnih šteta, I Invalida rata,,,,,U KOJEM,,NISMO UČESTVOVALI,, IL Su sadašnji,,spasioci,,, najviše plagirali PO DIFOLTU SVE njegove, U SVETU priznate POČETKE rasturanja sloboleonovskog,,,stila,,vladanja,i TO na razložan , i blizak normalnim i stručnim i obrazvanim ljudima ,a ne ubitačan, prefrigan i lažljiv, podmukli i sileđijski način STAHOVLADAJUĆEG REŽIMA SA ,,PRODUŽENOM RUKOM,, REPRESIJA I EGZEKUCIJA,,KOJE SU I DANAS,,TABULA RASA,, ZA,,IZVOĐAČE RADOVA,,.UPRAVO U ONDAŠNOJ,,SLOŽNOJ,,I SADAŠNJOJ PONOVLJENOJ,,KOALICIJI JUL,SPS I SRS.,SADA SNS…PROMENJENE SU SAMO I JEDINO,,REGISTARSKE,,TABLE,,Zato smo u istoj i još dubljoj rupi nego 12 marta 2003,i još mnogo dalje od Eu i civilizovanog sveta OPET JER nemamo pisane nego,,slučajno,,,usmene ,,dogovore,,novog,,Mesije,,Nekima bi zbog Mentalne Higijene NACIJE trebalo zabraniti da u usta uzimaju dr Zorana .Đinđiča…

  5. Djindjic je bio jedinstven covek,ali oni koji su iza njega ostali nisu doprineli nastavku neceg dobrog za sta se borio,nazalost…preci su bili sami sebi od te vizije.

  6. Зоран није стигао да се искаже до краја. По ономе што је урадио за кратко време, личи на најјаче стубове српске историје. Нека му је вечна слава и хвала.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.