DSS: ZSO neće pomoći 1FoNet/Nenad Đorđević

Demokratska stranka Srbije (DSS) poručila je danas da je neophodno da se otvori ozbiljna, demokratsku rasprava kako bi se preispitala politika o evropskom putu Srbije, jer se „na tom putu od nas očito traži da priznamo secesiju naše južne pokrajine“.

Neće ni Zajednica srpskih opština(ZSO) pomoći srpskom narodu ako zauzvrat Srbija mora da prizna secesiju Kosova, rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović na konferenciji za novinare, navodeći da je neophodno kosovski problem držati u stanju „zamrznutog konflikta“.

Jovanović je naglasio da se Srbi na Kosovu ne mogu zaštititi tako što će država Srbija iščeznuti sa Kosova, ili što će „na bilo koji način dati legitimitet secesionističkoj tvoreviti – pravnoobavezujućim sporazumom, stolicom u Ujedinjenim nacijama ili na neki drugi način“.

Govoreći o događajima u Kosovskoj Mitrovici, on je rekao da je to bilo „užasno poniženje za Srbiju kao državu i srpski narod u celini“.

Za to glavnu odgovornost snose secesionističke vlasti i osuđujem takvo ponašanje, istakao je Jovanović, navodeći da je hapšenje visokih funkcinera države Srbije skadalozno i „apsolutno neprihvatljivo“.

Jovanović je rekao i da su događaji od ponedeljka u Kosovskoj Mitrovici na naki način posledica „kapitulantske politike predaje Kosova, koja se vodi deset godina“.

Krajnji ishod takve politike, ako se nastavi tim tempom, biće priznavanje secesija Kosova, rekao je Jovanović, navodeći da je potrebno promeniti takvu „neodgovornu politiku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari