Dubravka Stojanović: Vlast gura društvo u sukob, govor mržnje je svagde prisutan

Ostavite komentar


  1. Dubravka, hvala Vam za sve, nadamo se da će konačno da se progleda.

  2. Orijenatalna despotija u Srbiji je logična i nužna posledica našeg viševekovnog (700 god) vizantijskog, turskog i komunističkog nasleđa. I dok se za otomansku Tursku zna, i to niko ne spori, da je bila orijentalna despotija, većina nas spremna je da se spori oko toga da li to važi i za Vizantiju i komunističke države. Iz psiholoških razloga, budući da smo naučeni da živimo u mitskoj prošlosti a ne u realnoj sadašnjosti, ne želimo da vidimo Vizantiju i komunizam kao orijentalnu despotiju, premda su to bile par excellence. Tzv „druga Sribija“ (Dubravka Stojanović i &) ne priznaju da je komunizam bio samo forma despotske političko kulturne matrice vladanja. Tako da i njihove najbolje namere (da Srbija postane civilizovano društvo) imaju u praksi (već 30 godina) učinak: NULA! Umesto da se uhvate u koštac s despotskom tradicijom oni se poput Don Kihota hvataju u koštac s verenjačama (neoliberalni kapitalizam, patrijarhalni nacionalizam,…).

  3. Ali su zato sve ostale države prihvatale svoje granice i držale se Ustava kao pijan plota…. Dajte molim vas..

    1. Možda je previše pitati bota, ali da pokušam.
      Da li znate šta je projekcija u psihologiji?

      PS. Kad će biti uhapšeni nasilnici koji su prebijali studente u Novom Sadu?
      Identifikovan jedan SNSovac iz Vrbasa!

    2. A gde to opozicija govori? Reci mi da cujem ili procitam!
      Znas li ti, uopste, sta znaci ta rec OPOZICIJA?

    3. Da li ste culi za izraz „zamena teza“. Znam da vam je posao da podrzavate ovu nakaradnu vlast ali ukljucite malo i svoj mozak. Budite originalni, smislite svoj komentar, nemojte stalno da ponavljate iste reci, kao mantru.

  4. Uvažena Dubravka,
    Vaša vidjenja stvarnosti Srbije više puta su u potpunosti potvrdjena. Dodao bih i razarajući maligni uticaj Narodne radikalne stranke i njenog prevrtljivog vodju Nikolu Pašića, kao i danas prisutan klijentelizam i snishodljivost prema Rusiji, koja ima agenturnu mrežu srebroljubaca i iracionalih fanatika.

  5. Politika drustva ranije nije bila ovakva, ljudi su sada sve vise i vise nervozni i ljuti zahvaljujuci pojedincima.

  6. Svaka rec i ceo komentar odslikava nasu stvarnost. Svaka vam cast profesorice.Legendarno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.