DV: Terminalna faza Vučićeve kosovske politike

Ostavite komentar


  1. Bravo! Dugo bolju analizu nisam pročitao. Uskoro će se videti koliko nas je AV lagao o Kosmetu, boljem životu, o tome kako je sramota koliko nam dobro ide… Uskoro će diktator zaista postati ogoljeni diktator. Živi bili, pa videli…

  2. Ovo sam već više pita napisao: Vučić očekuje Nobelovu nagradu za mir. Egonarcizam je njegova patološa vrednost. On je kontinuitet za balkanske patoločke vladare sudbine. Nije uspeo Šečelj da prevaziđe Miloševića i Tuđmana, osim na suđenju u Hagu, ali je uspeo u Srbiji njegov najbolji učenik.

  3. Pametni ljudi u ovoj zemlji isto misle kao i DV i cekaju da reciklirani radikal i nelustrirani socijalisti odigraju zavrsni cin tragedije,ciji su i autori i glumci, a publika glavna zrtva.Posle svega ,dozivecemo ,nadam se katarzu i najzad ziveti kao sav normalan i civilizovsn svet.A njih cemo oduvati na smetliste istorije ,gde su ,oduvek i pripadali i gde je samo sludjen i izgubljen narod ,mogao da ih vrati na vrh uz ,zdusnu pomoc salonskih demokrata i zagovornika belih listica.

  4. Вучић ће прогутати жабу и у име државе потписати „правно обавезујући“ документ. Још док је га БГ изборе обечћавао фамозни метро, било је јасно да ће он ускоро из политике и то својевољно са свим приходима које (НИ)ЈЕ зарадио за пет година спиновања. Вероватно ће отићи некуда напоље међу своје „пријатеље“.

  5. Brilijantna i duhovita analiza. Kao i svaki put kada pročitamo nešto ovako dobro, pomislimo da smo to znali i da smo i mi mogli biti autori ovih redova.
    Jedino što bih dodao je da je, sguran sam, AV tokom pregovorao insistirao, pre svega, na zaštiti svojih intresa i dobijanju dodatnih benefita. Šta je ispregovarao, kakav je lični ċar isposlovao, saznaćemo narednih godina.

  6. Ne priprema Vucic Srbe da im saopsti kako je popustio pod pritiscima i potpisao sa Albancima obavezujuci sporazum o normalizaciji,nego priprema Srbe da odustaje od Evrope.Tako da cemo mi biti prva i jedina zemlja koja je zbog „ponizenja“morala da odustane od EU.

  7. Za terminalnu fazu jedini lek je TRANSPLATACIJA. Prosto umesto sadasnje kancerogene kosovske politike, treba presaditi novu zdravu politiku uzetu od tri organa SANU-VS-SPC.

  8. Govorio sam vam,od samog početka,kao dokazani prijatelj srpskog naroda,šta vas čeka,ali vi ste više verovali lažima,koje su vam donosili vaši ovlašćeni,vraćajući se iz posete Bilu Klintonu, Dzozefu Bajdenu,frau Merkel i Kurcu!

  9. Sinoć sam Vam, dragi prijetlji administratori (Vučićev rečnik) poslao komentar na Vučićeve poslednje izjave („prethodna vlast izgubila Kosovo – a on se sada, kao, trudi da pase što se spasti može“), u kome sam napomenuo da se naš vrli predsednik uzda da će ove naše čavke – koje nisu ptice selice, i koje su i ove zime ostale ovde – popiti svima mozak do proleća, dok on stavi obećani potpis.

    Komentar je najpre bio vidljiv, a onda ste ga uklonili.

    Zar je moguće da ga niste razumeli; zar je moguće da je vaša administratorska pamet ravna Vučićevoj?

    1. Zasto bi Novi Pazar „zakucao na vrata“?

      Mi sandzaklije nemamo ama nista protiv da zivimo u sklopu Srbije i Crne Gore. Jedino sto zelimo je da se nasa prava ne guse i da imamo veci uticaj na razvoj na lokalu. Beogradizacija, odnosno centralizacija Srbije unistava ne samo Sandzak vec i cijelu Srbiju dok samo Beograd i donekle Novi Sad biljeze neki napredak. Na taj nacin se sve van glavnog grada unistava i uskoro ce biti velikih dijelova Srbije koja su nenaseljena dok ce Beograd biti pretrpan.

  10. Vučić mora biti iskren i hrabar, jer je srpski narod dovoljno MUDAR da zna da se Kosovo ne može vratiti pod suverinitet Srbije,
    ali se zato MOŽE :
    – pohapsiti huligani na stadionima, narko dileri na ulicama,..
    – jače povezivanje sa Republikom Srpskom i dijasporom,
    – bolja zaštita svih Srba u susednim državama,
    – veće porezne stope za tajkune i velike dobiti,

  11. Осим идиотског термина “терминални“ , анализа је за најанализу године. Браво.

    1. Nije terminalni, to je završni, finalni, krajnji. Terminalna faza bolesti, nema leka, nema transplantacije, samo palijativno zbrinjavanje.

  12. Najzad je stigla na naplatu Miloševićeva bahata i suluda politika. Kao jednom od njenih značajnih epigona, Vučiću je dosuđeno da je zaokruži priznanjem Kosova. I tu ne pomaže nikakva gluma, nikakvo prenemaganje: on to, jednostavno, mora da uradi. To zna ceo svet, to zna cela Srbija, pa i ona naprednjačka. Ipak, pravde radi, treba reći da to neće biti nikakva Vučićeva „izdaja“ – ma ko drugi bio na njegovom mestu, recimo neko iz građanske opozicije, morao bi to isto da uradi. Morao bi zato što Srbija, kao država, mora da podnese cenu za izgubljeni rat, za stravične zločine, za nebrojene gluposti i nepočinstva koji su se smučili celom civilizovanom svetu koji je sada zbog toga kažnjava. Gubitak celog Kosova jeste prestroga kazna, ali ona je takva.

    1. Србији припада Косово и Метохија, а ентитет Косово, настао на територији Косова и Метохије припада још непостојећој држави Република Косово. И, на крају крајева, није ни битно коме припада. Ми Косово и Метохију нисмо продали, ни изгубили у рату, ни поклонили. То је тако, без обзира ко то признаје или не.
      Ми можемо незванично признати постојање ентитета Република Косово уз неке услове.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.