DW: Izbori bez izbora na severu Kosova

Ostavite komentar


    1. Pitas ko je branio?Pa onaj ko je ubio gradonacelnika 2014te i onaj ko je ubio olivera ivanovica .Za sad su optuzeni milan radojcic i ekipa iz vrha srpske liste pa se odgovor na tvoje pitanje lako moze pronaci.Da li bi se ti kandidovao nakon dva ubistva kandidata?

  1. Kakva mešavina:SL podržava Vladu Ramuša Haradinaja,u Skupštini Kosova daje legimitet i kvorum,ima svoje ministre ili službenike u Vladi,učestvuje na lokalnim i republičkim izborima po zakonima Kosova,sprovodi lokalnu vlast po zakonima Kosova,učestvuje u javnom i političkom životu Kosova,kao i u izvršnim i sudskim organima,a optužuje druge da su Ramušovi Srbi?Čiji li ste vi Sebi i njegovi i svačiji?

  2. Kada je Rugovina stranka LDK nastupala jedinstveno niko se nije bunio. Kada su na Rugovu izvrsili atetentat i kao posledica ubrzo umro, niko ni da zucne. Kada su ubijali Taci i Haradinaj istaknute lidere LDK, cak ni medjunarodno zajednice nije intervenisala…
    Dimitrija Janicijevica nisu ubili niti Srpska Lista ni Naprednjaci, jer tada nisu ni postojli, pre bi to bila tradicionalna srpska kumovska borba oko prestola a ovo potonje mozda osveta.
    Sto se tice ostavke, verovatno je nece ni biti, vec ce noseni nesumnjivim uspehom ucvrstiti vlast i biti bedem svih pretnji i aspiracija albano-balisticke-UQK i njihovih lidera koji su se samo presvukli ali srecom ceka ih jos jedno presvlacenje u robijasku odecu u Seveningenu.

    1. Vidim da mislis da si dobro upucen u sve.Samo mi kazi zasto sad ne zivis u Peci? Jedino ne pises ili se ne secas ko je bio na vlasti kad ste proterani odozdo,ko se u doba kad ste vi bezali iz svojih kuca i stanova useljavao u novi stan u Beogradu. Kad opet budete bezali samo nemojte opet u Beograd.Tvoji ljubimci podrzavaju Vucica a Vucic podrzava Ramusovu vladu tako da stavi prst na celo i zapitaj se ko Vas pravi ludima.

      1. Onaj cijom smo zaslugom ovde i onde gde jesmo je skoncao i njegovu vlast sam krckao od Devetog Marta pa velikog Petog Oktobra. Tada nije bilo ni dva poslanika SPS i Radikala. Ko je Dacica i Radikale povampirio i ko je stvorio Naprednjake naravno da znas. Isti ovi koji sada laju protiv njih na sav glas.
        Secate li se Pesicke i Belih Listica i ko je unistio Tadica i uzdigao Vucica. Ko su krtice koji su srusili i ubili Djindjica isti ovi koji su zato sto Vucic zeli da resi Kosmetski Gordijev cvor spremni da ga zverski ubiju vesajuci ga i klali motornom testerom (jeste elektricna ali sa baterijom) samo da bi od nas (samo u Beogradu oko 36.000 porodica sa KiM) ubirali kiriju i terajuci nas da radimo najcrnje poslove na crno.
        Sigurno znate da u mojoj Metohiji u gradovima nema ni desetak Srba a u Enklavama zive k’o u nacistickim getima. Srbi su a ne Albanci unistili obrazovni centar u mom Gorazdevcu (od osnovne, preko tri srednje, jedne vise i jednog uneverziteta) i tada je bilo dva puta vise djaka i studenta nego stanovnika) sve do ubistva i ranjavanja dece na Bistrici i kao sto je u kaficu Panda zaratak izvrsila sluzba tako su se srednje skole i fakulteti izmestili na Sever Kosova. Upravo ti „Profeesionalni Srbi“ su protiv bilo resenja a za status kvo da bi i dalje krali i primali dobre plate; bavili see svakakvim kriminalom od prodaje oruzja, drove, kradenim automobilima do prostitucije i trafikinga. Svesni su da ako Sever ostane u Srbiji da ce ostati bez svega toga.
        Zato Srpska Lista danas glasa. I zato su glasali u deset srpskih opstina osvojivsi apsolutnu vlast stvarajuci uslove za ZSO sa izvrsnim ovlascenjima.
        Rekoh da u Metohiji nema ni desetak Srba i Pecka Patrijarsiji, Visoki Decani i Bogorodica Ljeviska nema svoju pastvu a upravo Iguman Sava Janjic i episkop Rasko-Prizrenski preko ovih stranica i kumom Djilasa, Djurdjevicem zele da R Sacuvaju u netaknutim granicama i da „Dva naroda, dva parlamenta i dve vlade omoguce pomirenje“ (Djilas) i ako dobro znaju situaciju na terenu. Znaju dobro da smo albano-balisticko-UQK i skoro 99,9% Albancima krv u oci i da nikada pa ni tada necemo vise biti zajedno. Eksterotijalnost SPC i njenih metoha, SZO sa izvrsnim ovlascenjima za preostalih sest srpskih opstina i vracanjem upravo ovih cetri opstine u kojim se glasa u okvire Srbije je jedino odrzivo resenje. Zato danas Srpska Lista pobedjuje vec u prvom krugu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.