Open Balkans Summit in Ohrid, North Macedoniafoto EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Albanija će predstaviti rezoluciju Savetu Evrope koja će se ticati potpune neutemeljenosti izveštaja bivšeg švajcarskog senatora Dika Martija i ruskog uticaja, izjavio je danas premijer Albanije Edi Rama u Prištini na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Pripremamo rezoluciju za albanski parlament, a onda ću lično ići u Strazbur, i prvom prilikom je tamo predstaviti, nadam se u septembru, rekao je Rama, prenosi RTK.

Rama je rekao da će govoriti o ruskom uticaju na priču o „žutoj kući“ i trgovini organima, jer se ta optužba za trgovinu organima ponovlja u drugim kontekstima.

To bi trebalo da čuju i sponzori tog Specijalnog tribunala, čuti da je taj tribunal stvoren da odgovori na te navode Dika Martija. U optužnici nema ništa od ovih navoda, protiv Tačija, Veselija, Krasnićija i Seljimija, dakle nula, rekao je Rama.

 

Svi imamo pravo da verujemo da ovde nisu nimalo dobronamerne ruke prema Kosovu, nimalo dobronamerne prema Albancima, koji su promovisali ovaj odnos, rekao je Rama i naglasio da je njegova poseta porodici nekadašnjeg predsednika Hašima Tačija bila privatna.

Moj odnos sa predsednikom Tačijem je dobro poznat. U izveštaju sam, kada sam odgovorio na pitanje zašto ćete ga sresti u Hagu, napisao velikim slovima – Nedostaje mi, rekao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari