Eparhija raško-prizrenska: Razgraničenje bi dovelo do egzodusa

Ostavite komentar


  1. Egzodus se vec desilo,nema srba na KiM da bi Beograd mogao da postavlja uslove.

  2. Eparhija Raska Prizrenska lepo je upozrila i rekla . medjutim frakcije SRS / SNS to neinteresuje ,jer njihovo politicki opstanak bazirali su na Kninskoj Krajini ,oni su do toga doveli sa Milosevicem ,a nikkve posledice za to snisili nisu i sada u dobro pozntom maniru plniraju da PONOVE ZLOCIN i da svi Srbi iz Gracanice budu proterani / Politika SNS po mom milsljenju je sracunato antisrpska .odgovornost za psoledice snosi narod koji daje prividan Legitimtet toj strukutri i prihvata namestene Izbore kao Legitimne ,a Izbori nikad nisu bili Legimni u Srbiji jos od memnta kada je Milosevic NA IZBORIMA portiv Milana Panica rekao da je 1 400 000 Etnickih Albanaca glasalo za Slobodana Milosevica ! a poznato je bilo da svi ALBNACI BOJKOTUJU . takvi su i izbori danas gde 70 % izaslih glasa za SNS . # posledice ce biti totlalni raspad zemlje ! u zastitu USTAVA nemoze se uzdati u Policiju i BIA ,jer su nazalost spremni da sprovede skavizlocine prema nama kao Disidentima

    1. „… da sačuvamo drevne svetinje i samim tim obezbedimo vekovni kontinuitet postojanja naše crkve na ovom prostoru“. Crkva bez naroda nema nikakvog smisla! A vecina naroda je odavno otisla sa tih prostora. Crkva ne zeli da se odrekne svoje imovine, a ne mogu kao oni koji su vec otisli da prodaju zemlju i manastire i odsele se. To njih boli, pa su spremni da podrivaju svaki predlog koji im ne ide na ruku bez obzira na moguce zrtve nekih buducih sukoba.

      1. Na Kosovu će Srpsku Pravoslavnu Crkvu da zameni Albanska Pravoslavna Crkva iz Albanije.
        Isto kao u Crnoj Gori.

    2. Otkud se vapaj za pomoc radi golog opstanka moze nazvati mesanjem crkve u politiku? Zar nemate ni malo empatije za nasu potlacenu bracu i njihovu decu? Samo da je Vama dobro a braca nek pocrkaju? Je li to ono sto zelite da kazete? Stidite se! Vi bi ste da nas Vucic razgranici or Prizrena, od Gazimestana, od Pecke patrijarsije, od Gracanice, od Decana?
      Gračanice, kad bar ne bi bila od kamena,
      kad bi se mogla na nebesa vazneti,
      ko Bogorodice Mileševe i Sopoćana,
      da tuđa ruka kraj tebe travu ne plevi,
      da ti vrane ne hodaju po paperti.

      Ili tvoja zvona da bar ne tuku
      kao srca predaka, Gračanice,
      ili bar da svetitelji s tvog ikonostasa
      nemaju naših neimara ruku,
      ni anđeli Simonidino lice.

      Da bar nisi toliko duboko
      ukopana u tu zemlju i nas same
      da se nismo privikli u tebe kleti,
      Gračanice, kad bar ne bi bila od kamena,
      kad bi se mogla u visine uzneti

      Gračanice, da si nam bar jabuka,
      da te možemo staviti u nedra
      i zagrejati tako studenu od starosti,
      da nam bar poljima oko tebe nisu
      predaka divnih rasejane kosti.

      Da te bar možemo podići na Taru,
      u Kalenićku portu te preneti,
      zaboraviti likove po tvom oltaru.
      Gračanice, kad bar ne bi bila od kamena,
      kad bi se mogla na nebesa vazneti.

  3. А, зашто нико не јави ,,Новостима“ и великосрБском латиничном ,,Информеру“ да је Епархија издала ово Саопштење ?!

  4. Razgraničiti šta možemo a šta ne možemo u ovim okolnostima i u ovom trenutku. Mislim da je svakom građaninu u Srbiji to jasno pa i sveštenstvu pravoslavne crkve ali nekada ne volimo da priznamo sebi da smo u prav jer je bol preveliki..

  5. To sto Vi imate odgovornost i savest ne znaci da je imaju i sadasnji nosioci vlasti koji su „SPALILI RAISTAG“ do temelja. ONI su za ovih sest godina u i onako oslabljenoj drzavi Srbiji napravili takav HAOS, da ni STEFAN PRVOVENCANI sada kad bi ustao iz groba ne bi mogao da prepozna sta je SRBIJA i SRBIN. I sav taj lom, ili preciznije PLJACKU svega materijalnog i duhovnog SRPSKOG napravise samo zbog KORISTOLJUBLJA. Ti celnici tzv. VLASTI toliko srljaju, ne pazeci ni svoje glave samo da bi uzeli PROVIZIJU za prodaju Kosova i Metohije. Oni koji su u Beograd dosli ko zna odakle, kao pravi proleteri bez grama zemlje, sem blata na svojoj raspadnutoj obuci, sad bi da prodaju 10.908 kvadratnih kilometara nase, SRPSKE ZEMLJE. Ali, ni jedna veleizdaja nije prosla nekaznjena pa nece ni ova. Istorija Srbije je prebogata tim primerima, pametni bi mogli da nesto nauce iz nje, ako vec nije kasno.

  6. Naravno ds bi doslo do egzodusa, ali sta briga pojedice koji su svu vlast prigrabili I misle da su najpametniji. Sta briga sluge zapada sta ce biti sa tim narodom. U svom ludilu njima jedino mogu psihijatri da pomognu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.