EPS: Navodi Pavla Grbovića su potpuno besmislene i notorne laži 1foto Miroslav Dragojević

Elektroprivreda Srbije (EPS) ocenila je danas da su navodi predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o uspostavljenom paralelnom bezbednosnom sistemu u EPS koji je služio za praćenje političkih neistomišljenika opozicije, političkih protivnika, „potpuno besmislene i notorne laži“.

„Interesantno je da ova izjava dolazi samo dan pošto je smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS Milan Đorđević slične laži izneo u nekim medijima. Elektroprivreda Srbije nikada nije nabavljala ni opremu za prisluškivanje niti je ijedna organizaciona celina bilo koga prisluškivala“, ističe u saopštenju EPS uz ocenu da „opozicija koristi sve načine, pa čak i besmislice na nivou krimi-romana, da bi ih upotrebila protiv vlasti i javnih
preduzeća“.

Unutrašnja kontrola je, kako se navodi, formirana i uspešno radi na otkrivanju raznih krađa i zloupotreba unutar EPS, pa je tako otkrila i zloupotrebe bivših čelnika sindikata, uključujući i korišćenje službenih automobila u privatne svrhe, neizvršavanje radnih obaveza članova sindikata i zloupotreba sindikalnih sredstava.

„Za poslednjih pet godina rada Unutrašnje kontrole sprečene su krađe i zloupotrebe u vrednosti većoj od 20
miliona evra“, tvrdi u saopštenju EPS, nazivajući optužbe čelnika PSG „skandaloznim“.

„Pozivamo sve nadležne organe da provere tačnost izrečenih navoda“, naglašava u saopštenju EPS.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović pitao je danas v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića i direktora Sektora unutrašnje kontrole tog preduzeća Nenada Dilberovića da li je istina da je pod njihovim vođstvom 2016. godine kupljena najsavremenija oprema za praćenje i softer u vrednosti od dva miliona evra.

Grbović je, na konferenciji za novinare, pitao da li je u to vreme u Sektoru unutrašnje kontrole EPS zaposleno 25 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, „Kobri“ i Vojno-bezbednosne agencije.

„Da li je tačno da je tada u EPS uspostavljen paralelni bezbednosni sistem koji je služio za praćenje političkih neistomišljenika opozicije, političkih protivnika, nepodobnih struktura u okviru Srpske napredne stranke i da li je tada uspostavljen sistem za ucenjivanje i reketiranje građana i privrednika?“, pitao je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari