EU prećutala slučaj Savamala

AKTUELNO
Evropska komisija izostavila rušenje u Hercegovačkoj iz godišnjeg Izveštaja o napretku Srbije ka Evropskoj uniji

Ostavite komentar


  1. Evropsku uniju ne interesuje, da li se u Srbiji gaze ljudska prava, sve dok je naša vlada kooperativna kad je u pitanju Kosovo i Metohija. Kad sa tim završe, doći će na red i ljudska prava. Ne lipši magare do zelene trave…

  2. Koja su ljudska prava pozena rusenjem nezakonito podignutih objekata. Sto neko ne kaze da su vlasnici tih objekata prekrsili pravo i zakon ?
    ne pada mi ni napamet da branim sadasnju vladu, naprotiv, ali kada neko krsi zakone nema prava da brani zakonsko srusene objekte.
    Dosta bre zamajvanja, a i dokaz je EK jer imaju mnogo vaznije i ozbiljnije teme od Savamale. Sto se niste bunili kad je Djilas raselio, raseli zivi narod odatle nego sada kad su srusene nenaseljene betonske zgrade.
    A vi profesore, ako tako ucite vase studente onda bolje idite u penziju.

  3. EU se kao i ostali, normalan svet u Srbiji plasi da moze da bude jos mnogo gore.Videli smo to i u pokusaju gospodina Davenporta da Izvestaj EU predstavi u skupstini Srbije. Narod /onih vise os 2 miliona biraca SNS, SRS, SPS/ hoce rijaliti ne samo na televiziji i estradi vec i u politici i drzavi. Mislite o tome.

  4. ЕУ као и многи други зна добро да је у Савамали срушено пар нелегално изграђених објеката, па је првенствено морао да одговара онај ко је градио те објекте јер је изградњом прекршио закон.

  5. Srbija i EU treba da rade na tome da građani Srbije žive bolje. EU ne treba da smeta Savamala ,kao nikome od njih, i zbog toga ne bi trebali da se organizuju protesti, koji su za dobrobit našeg društva.

  6. Bojim se da će prećutkivanje slučaja Savamala,a i nepominjanje mnogih drugih brljotina napredne poganije, veliki vođa velikodušno platiti definitivnom predajom Kosova.

  7. Gospodine Dikoviću !
    Iz vašeg članka ponavljam "Evropljani"nisu konstatovali u izveštaju :

    -fantomsko rušenje u Hercegovačkoj.
    -demostracije po osnovama "Ne davimo Beograd"
    -ne privođenje sudu za ratne zločine troje Radikala
    -ne izbor tužioca za ratne zločine.

    Koliko mi je poznato ovo su kapitalni propusti ,svake Pravne države a usprkos svemu Srbija dobija pohvale za napredak u perifenim glupostima i to se narodu plasira kao uspeh Diplomatije i Vlade Srbije.
    Nigde vašeg zaključka,predpostavljam kao eksperta dok ste dobili ovu temu da obradite.Da li se plašite vaše redakcije ili nekog drugog ukoliko bi ste izneli zaključak kao svoje mišljenje. Mislim da je peti segment previda,međunarodne zajednice (kojeg i ne pominjete) ustvari
    -kontrolisano novinarstvo od strane vladajućih krugova u Srbiji.
    -dvojni aršini u lokalnom pravosuđu
    -zloupotreba hierarhiskih položaja
    -maksimalno stanje kriminala i korupcije
    -MONOPOLISTIČKI SISTEM U TRGOVINI.(najvažnija devijacija za običnog građanina)

  8. eu je popustljiva preme vučiću i njegovom režimu, jer su sever kosova predali prištini, što vlast dsa nije uradila.

  9. Ovo je skandalozno i obeshrabrujuce za gradjane Srbije od EU! Ovo je tregovina i ovo sa pravom i Poglavljem 23 nema nikakve veze!

  10. I sami znaju da je vestacki podignuta fama oko toga slucaja, a i jos nije zavrsena istraga.

  11. Zar treba EU da se bav tim nasim stvarima.Tuzilastvo radi svoj posao tj istragu i kad uradi reci ce sta je pronaslo.

  12. Zasto bi se EU bavila tim poslom, kada vecina stanovnistva nije zainteresovana za Savamalu. To je isto kada bi ja trazio umesto penzionera da im se vrati oduzeto. Ja na ulicu da protestujem a oni da gledaju kuci rijaliti.

  13. A zasto da se mesaju u nase unutrasnje stvari ?Imamo mi tuzilastvo koje radi svoj posao.

  14. O slučaju Savamala nema šta da se kaže. Ilegalno srušeni objekti da bi se izgradio jedan deo grada prema zvaničnom projektu grada Beograda i to je to. Svuda se takve stvari dešavaju u svetu.

  15. Dok je onaj vodja od botova lojalan teta-Angeli i dok teta-Angela ne izgubi na izborima u Nemackoj (za nesto malo vise od deset meseci) EU ce cutati (i prikupljati ovakve svinjarije tipa Savamala u arhivu). A onda ce se otvoriti Pandorina kutija. Tek tada sledi dramaturgija. Vodja botova uplakan pred kamerama i slicno.

  16. Постаје ли најзад јасно да је интерес ЕУ увек битнији од интереса грађана Србије?

  17. Ne mogu da verujem kakve sve komentare sam pročitao.Kako EU da zaštiti divlju gradnju pa to je jedan od problema koje Srbija treba da reši.Ovde u Srbiji izgleda da mnogi hoće da otimaju nikad im nije dosta pa se posle pozivaju na neka prava .

  18. EU igra kako USA svira. Obzirom da su američki marinci navlačili fantomke na glavu na proslavi Noci Veštica reakcija Brisela je logična. 🙂

  19. To je unutrasnje pitanje i pitanje rada tuzilastva koje ce se oglasiti povodom tog slucaja!

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.