Evroposlanica: EU ne otvara nova poglavlja sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije

Ostavite komentar


  1. Kosmet je Srbija sta onda Brisel nije
    preuzeo nista. Svakog dana nasilje na
    sve Srpsko , u nijednoj Eurposkoj drzavu ovakvo ponasanje nema.
    Brisel ne vidi i ne zeli da vidi kako
    se albanci ponasaju.

    1. Kako je Kosovo deo Srbije ako je Srbija izgubila rat? Da je istina kako Albanci napadaju sve srpsko onda bi Srbi izašli iz kosovske Vlade, a Dalibor Jevtić i Goran Rakić i dalje sede u ministarskim foteljama.

      Bilo bi bolje da Srbi vide kako se ponašala Miloševićeva vlast prema Albancima. Upravo danas je otkrivena peta masovna grobnica kosovskih Albanaca u Srbiji.

    2. Ti samo nastavi da čitaš Kurir,Novosti I Blic. Možeš i Informer i Ali da kupiš pa se posle pitaj što ne znaš nista

  2. Zašto je onda Verheljijeva retorika drukčija zašto su mu stavovi prema vlasti u Srbiji drukčiji? Zašto on žmuri na ono što se dešava u Srbiji? Neki novinari u regionu, pre svega u Crnoj Gori, kažu da je to zbog unosnih poslova koje njegov sin ima u Srbiji. Napišite nešto o tome.

  3. Prisluškivanje uredjaja bez sudskih naloga, prisiljavanje gradjana na dadžbine koje nisu u obavezi da isplaćuju, treba dalje?

  4. Jeli njen problem što Srbija najvljuj obračun sa krimnalom svih vrsta pa i onih koji su u ugovore ugradjivani?!

    1. Poslovi sa EU su bili daleko pošteniji od ovih nameštenih tendera sa Turskom i Kinom, plus naše građevinske firme su bile podizvođači radova, pa je neki dinar ostajao u Srbiji. O ovim današnjim bez tendera ništa ne znamo a javni dug nam porastao za 16 milijardi USD.

  5. …..“ nasilan odgovor na mirne proteste i izbori sa ozbiljnim problemima.“…

    A pre nekoliko dana Nepogresivi, u razgovoru sa Briselom, a i UN , rece da su demonstranti pravili nerede. Ne prolaze njegove lazi. Samo kod „njegovih“ koji su „mladi, pa grese.“ Zna Brisel (i UN) da on neguje placene mafijase.

  6. „Mirni protesti“, gdja je pomesala Beograd sa Berlinom, gde policija poliva vodom demonstrante u sred novembra.

  7. Da je Nama Djilasa Jeremica Obradovica Lutovca
    Prešišali bi mi Evropsku Uniju
    Jel tako

  8. Ima nas koji od početka govorimo da je put SNS u Evropu radikalska farsa . Poslednji dokaz : angažovanje francuskog ekstremnog desničara u vladi RS. Slučajno ?

  9. Nazalost je sve tacno sto je navela ova gdj poslanik EP.
    Nas problem je Najbolji student PF koji nece Srbiju u EU i zato ne prihvata standarde razvijenog sveta.
    Srbija ne moze u EU pod svojim uslovima.

  10. Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez konflikata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost. Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro, drugi za 24 meseci jedva su uspeli 2 poglavlja da otvore, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i, i moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja prema kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja. Uz sve to moraju da trpe vizionara AV koji mašta (u junu otvoreno izjavio) kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona, pošto je on najbolji u Evropi, a možda i u svetu. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.