Evropski pokret o spomeniku Dragoljubu Mihailoviću: Relativizacija tradicije antifašizma u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Draza je bio prozapadni, proevropski covek koji se zalagao za kralja i dinastiju, negovanje zapadnih tradicionalnih vrednosti, dok je tito bio prosovjetska komunjara. I sad nekakav samozvani proevropski pokret podrzava komunjarske tradicije i vrednosti naspram evropskih dinastickih.

  2. Totovi partizani nikako da se pomire sa cinjenicom da su se i drugi borili protiv nacista.

  3. Evropski pokret.Ma nemoj?Meni se cini da je to pokret za Broza i gradjanski rat koji je izazvao u Srbiji.Sta je antifasizam?Valjda borba protiv fasista.Da li su se cetnici borili.Pa jesu,moji evropljani.Secate se valjda NDH.Hrvata i muslimana.Jesu li bili fasisti-ustase.Jesu li docekali Hitlera cvecem.A ko je se borio protiv tih monstruma.Pa jedino cetnici.Tito nije dozvoljavao napad na svoje.NEMA BITKE USTASA I KOMUNISTA,dragi drugovi,evropljani.Sram vas bilo i ne lazite vise.Dosta je 80 godina.

  4. KPJ jebila po danasnjim standardima teroristicka koja je nasilnim putem,oruzjem imala za cilj ubistvima neistomisljenika da oreuzme vlast.Oni su to nazivali revolucijom.Pravo i istina su zamenjene prekim sudovima i partijskim sudom.Na vlast su dosli ustupkom saveznika Staljinu.Istoriju predstavljanja JVO kao zlikovaca su formirali godinama bas kao sto Pink ispira mozak i naziva opoziciju pogrdnim kvalifikacijama.

  5. Ovi su do juče bili komunisti, preko noći postadoše Evropljani a sutra ko zna šta će biti.

  6. Čiča nije bio fasista ali on i Tito nisu mogli da se dogovore oko ratnog plena,vlasti i jos mnogo drugih stvari kao i ovi danasnji politicari.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.