Funkcioner SNS Milun Todorović ponovo gradonačelnik Čačka 1Foto: portal KomentarPress

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Milun Todorović ponovo je izabran za gradonačelnka Čačka.

Todorović je bio gradonačelnik i u prošlom mandatu.

Za njegovog zamenika izabran je Vladan Milić (SNS) koji je u prošlom sazivu bio pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti.

Na sednici opštinskog parlamenta je izabrano i Gradsko veće od članova SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Na prethodnoj konsitutitvnoj sednici izabrani su predsednik čačanske Skupštine Igor Trifunović (SNS), koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju, njegov zamenik Aleksandar Maksimović (SNS) i sekretar Miroslav Petković (SNS), koji je i prethonde četiri godine bio na toj funkciji.

Nova vladajuća većina u Skupštini Čačka imaće 63 odbornika i čine je SNS sa 54 odbornika i koalicija SPS-JS sa devet odbornika.

U opoziciji su Nova Srbija sa pet odbornika, Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) – četiri, Grupa građana „Čačak je naš” sa dva i Stranka Rusa Srbije sa jednim odbornikom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je novinarima da će novoizabrna vlast nastaviti sa realizacijom započetih projekata.

„Imamo velike planove i brojne investicije su pred nama”, rekao je Todorović.

Predsednik opozicione odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić rekao je da ta stranka nije učestvovala u glasanju na sednici lokalne Skupštine, već samo u raspravi.

„Nismo želeli da učestvujemo u tom brlogu”, rekao je Marić.

On je dodao da Nova Srbija nije zadovoljna rezultatima loklanih izbora i istakao da će zbog bojkota izbora dela opozicije SNS vladati sa samo 26 odsto podrške građana.

Odbornik opozicione Grupe građana „Čačak je naš” Dragan Bisenić izjavio je da izbor novih funkcionera lokalne vlasti „ne daje nadu” da će u Čačku bilo šta biti promenjeno u odnosu na, kako je rekao, „sve negativnosti koje su bile karakteristične za prethodni saziv gradske vlasti”.

„Građani Čačka biće žrtve unutarstranačkih nesuglasica u SNS, što se pokazalo već na konstitutivnoj sednici gradske Skupštine”, rekao je Bisenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari