General Milan Mojsilović u zvaničnoj poseti Sloveniji 1Foto: MOD (Arhiva)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Sloveniji, a tokom susreta sa slovenačkim kolegom general-majorom Robertom Glavašem razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu i perspektivama multilateralnih regionalnih inicijativa.

U razgovorima dve delegacije bilo je reči o dosadašnjoj saradnji Srbije i Slovenije u oblasti odbrane, kao i mogućnostima za njeno unapređenje, a dogovoreno je da se u narednom periodu nastavi sa razvojem bilateralne vojno-vojne saradnje kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti, pre svega u oblasti obuke.

Mojsilović je naglasio značaj saradnje Srbije i Slovenije u oblasti odbrane kako na bilateralnom planu, tako i u okviru regionalnih inicijativa, imajući u vidu da su dve zemlje suočene sa sličnim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama.

Tokom boravka u Sloveniji, Mojsilović se sastao i sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Damirom Crnčecom, a u nastavku će posetiti 132. planinski puk Slovenačke vojske u Bohinjskoj Beli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari