Han za FT: Posle odluke EU o Skoplju, Vučiću nije jasno zašto bi pregovarao

Ostavite komentar


  1. Kada bi Srbija zaista bila najrazvijenija demokratska zemlja u regionu što je mogla biti nakon 2000., onda bi bilo smisla da se pregovara, da bi Srbija pokazala da je demokratska zemlja koja može da osigura ljudska prava svima, za razliku od Hrvatske, Mađarske, koje su već u EU, ali Srbija nije niti ekonomski dovoljno razvijena a niti postoje uslovi za demokratske izbore, i sve su lošiji ti uslovi, a SNS je odgovoran za to.

    1. Pa takse su dokaz da na toj teritoriji Srbija nema nikakav uticaj. Kako stvari stoje, neće ga nikad ni imati i to sve zbog pogrešne politike SM i radikala. Šta je i koga vodio SM i šta i koga radikali, sami presudite.

  2. gradjani obe Republike nisu informisani da je odavno formirano Ministarstvo Siromastva koje funkcionise na teritoriji obe rebunlike bez ikakvih problema i to Ministarstvo ima sve siri i jaci utacaj , kao i svako Ministarstvo i ono ima za cilj jacanje snaga siromastva m a u tome uspevaju vise nego brilijantno *( Minisatar mi je dao Intrvju i rekao da tek ocekuje vece rezultate kad gradjani budu krenuli da placaju Milione dolara kredita za oatoputeve , On ocekuje da ce to znatno ojacati snage siromastva i nada se da ce biti jos takvih kredita da mu u tome pomognu kao onih 67 milion eura za ispravljanje pruge kod Mijatovca izmedju Jagodine i Cuprije ,jer da su za taj naovac napravili fabrike kaze Ministra otrgli bi se od siromastva ,a ovako im neme spasa , put je put ,ali sada ce za taj put da placaju 20 godina .i to 67 milione rura za oko 4 kilometra ispravke pruge .kazeMinistar zahvalan je Vladi Srbije na tome )

  3. Javnost Srbije uopste nije ocekivala ni trazila od vas da budete drveni advokat Vucic Alekasndra. ako vam to nije bilo prethodno jasno, evo da pojasnimo i rasvetlimo gospon Han ! Nemojte cenzurisati jer za to nema ni jednog jedinog razloga.

  4. Ali zato ima smisla da pregovara sa gubitnicima Skopljem i Tiranom i pored vec postojece CEFTA-e sto znaci da nema sta ionako da se prica! Kakva zamena teza – Vucica stvarno treba pratiti kakve odluke donosi!

  5. Mnogo veci problem (koji se pravimo da ne primecujemo) je to sto Kurti ima jos manje nameru da pregovara od Vucica! Iz identicnog razloga. To bi se zvala, malo zagorela, ‘briselska zaprska’. Nosite je evropskoj komisiji da je pojedu sami su je uostalom i skuvali, a nas najbolje da ostavite na moru. Barem za jednu generaciju!

  6. Ako je Evropskoj uniji stalo da i zapadni balkan uđe u Uniju, onda mora da ruši sve režime iz 90-ih godina jer su to ratno huškačke divizije i ništa oni dobro ne donose ni jednoj zemlji u okruženju. Kada se budu uspostavile građanske države, onda će to biti odbro i za EU, ukoliko je iskrena. Sve ostalo su zamajavanja i bacanje prašine u oči. Ko još veruje na Zapadu, da Aleksandar Vučić može doneti ikome išta dobro?

    1. Složio bih se u potpunosti sa vama danice. Takođe smatram da navr’vođa imitira euro zabrinutost i to veoma loše baš onoliko koliko mu treba da opravda svoju lažljivu priču kako je on prelomuđeni euroradikal a zapravo mu sušta komunoradikalština viri iz prkna kad god ide u brisel. Kod kuće ta bolest neskriveno vrca iz njega čim otvori usta i počne da oblizuje bucze i naravno čim počne sa prosipanjem laži i samo laži i ništa drugo osim laži sve u funkciji očajničkog ostanka na vlasti a pre toga to je bilo u funkciji konačnog osvajanja očajnički željene vlasti. Samo takav on može biti bitan i bogat. Sa takvom osobom srbijica zabludela ima za posla.

    2. A kako da ih ruši?Izvezenim revolucijama, kako to USA radi?Pa na kraju krajeva, svaku vlast, pa i 5 oktobar je napravio Zapad.Ko je stvorio Otpor i srušio SM? Pa Zapad.Pa i Vučića je doveo Zapad.Pa oni svaku vlast sruše da bi doveli novu, koja više obeća da će uraditi ono što je u njihovom interesu. Sve revolucije na svetu, ili bar njih 95% radi USA .Motiv svih ,, obojenih revolucija“ i ostalih je stvaranje haosa u kojem oni profitiraju jer kontrolišu haotična stanja.Ne postoji revolucija i ulica bez njih.

  7. Prvo ste gospodo izradili Zaeva koji je prodao zemlju u sporu sa Grckom i dao Albancima sve sto su trazili da bi opstao na vlasti i da bi dobio pocetak pregovora sa EU . A isto tako i ove nase vrtite godinama unazad -uslovljavanja konstantno ! Mi nikad necemo uci u EU i ovi na vlasti to znaju . Ustav i rezolucija 1244 polazna tacka pa ako hoce pregovore moze . I umesto da im vratimo istom merom ovaj nas ulazi jos u mini sengen sa Albanijom i Makedonijom . Strasno

  8. Postavljam pitanje ovom licemru Hanu, sta je to EU uradila da bi se stvorila neka normalna situacija za nastavak pregovora Beograda i Pristine, jeste uhapsili siptarske monstrume i poslali ih u Hag na sudjenje za ratne zlocine, jeste izvrsili pritisak na pristinske vlasti da se ispuni preuzeta obaveza i osnuje ZSO, jeste nesto uradili na ukidanju taksi, jeste u bilo kojoj akciji i pokusaju okupacije severa Kosova od strane pripadnika ROSU reagovali i zastititli srpski narod??????

  9. kao da nije bilo dosta što EU podržava diktatore na balkanu koji rade u njenu korist nego je sad došlo i ovo sa MKD. 30 godina se od njih traži da promenu ime i sada kada je to odrađeno odbačeni su. Ja definitivno više nisam za EU integracije jer to nije ono što je EU bila pre 20 godina kada sam to podržavao 100%.

    1. Iako ne priznamo Kosovo, mi ćemo i dalje biti u Evropi, a da li ćemo ući u EU, to nije najbitnije. Najbitnije je da idemo ka uređenoj i slobodnoj državi koja će biti ekonomski jaka i demokratična.

  10. RASTROJSTVO SRBIJE
    Vučiću, Ustav kaže: KiM je Srbija!

    Vučić je uz kolaboraciju srpskih medija i podanika prvog poglavara SPC-e, doveo Srbiju do potpunog rasula, rastrojstva i do nestanka. To je evropski podanik kojem je preča stolica i od naroda i od države. A Evropa samo u njemu vidi pomagača oko uništenja pravoslavne Srbije na Balkanu. A ovaj politički šarlatan po njihovom i briselskom nalogu otima nam Kosovo i predaje ga Albancima. Koristeći uzurpaciju medija i sudstva u Srbiji on ne dozvoljava nikakve prozivke za ova zla koja pričinjava srpskom narodu. Njega nažalost niko ne može ni da prozove kao izdajnika, pljačaša i obmanjivača, a kamoli da ga u tome spreči. Svestan velikog zla nanešenog Srbima, on se odlučio za potpuno uništenje Srbije. Pitajte ga! Ko čuva granice Srbije!? Niko. Užas… Dalje…

    Vučić je plasirajući laži i obmane preko RTS-a i uz podršku SPC-e (uspeo) i da rastroji i srpski narod i crkvu. Samo zbog neobaveštenosti Srbi glasaju za propast Srbije. A rastrojstvo SPC-e se ogleda u tome, što je jedan najveći srpski izdajnik, pljačkaš, zatirač naše istorije, kulture i vere na Balkanu, dobio orden od SPC-ve kao naš jedini spasitelj…
    Zamislite taj apsurd! Vučiću koji je izdao Kosovo SPC-a dodeljuje orden za „očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije“. I SPC-a je podeljena na izdajnike i patriote. Taj izdajnički deo javno toleriše Vučićevo kršenje Ustava i predaju naših svetinja i Kosova Albancima. I oni ne pominju rezoluciju 1244 sa kojom bi se spasilo Kosovo. Oni ne vidi da je Vučić stvorio i anarhiju u Srbiji, kako bi nesmetano i nekažnjeno ispunjavo zahteve srpskih neprijatelja.
    Zalosno je što mu SPC-a pomaže u tome. Patriotama svaka čast…

    O kakvom se izdajniku radi najbolje govori njegova eskivaža od svake javne kritike a posebno one o Briselskom sporazumu. Zašto? Zato što je kroz taj sporazum potpisao predaju Kosova. Pa i sâm reče: „Valjao sam se po podu nisam znao šta da radim“. Ali Albanci su tu noć znalački proslavili po celoj Evropi i na Kosovu. Slavili su svoju novu državu. Sutradan su opet u znak slavlja posekli borove sve (sa njihove strane) do Pančićevog vrha na Kopaoniku. Vučić se nije oglasio tim povodom, ćutao je kao zaliven. Ali taj izdajnik se obrati i zbunjenim Srbima u S.Mitrovici uz poklik: „Mi ćemo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“!. Dodelio je i poseban pozivni tel. broj 383, priznao njihove zakone, pasoše, diplome i indekse. On je povukao sa Kosova i policiju i upravu Srbije, i predao Gazivode, Trepču i Obilić. On je tako stvorio Albancima državu. Danas se pravi (najblaže rečeno) lud, sve je zaboravio!? Sad nam drži neke tirade o razgraničenju, o kompromisu, o nekim rupama na tarabi i pravi od nas budale. Vučić je potpisao u Briselu da će na kraju javno i priznati kosovsku nezavisnost. Zato on svim silama hoće da obmane srpski narod. Pogledajte šta radi!? A kad javno prizna Kosovo on je obećanje ispunio, ali Kosova nema. Posle toga mu preostaje samo diktatura ili bekstvo iz Srbije… Videćemo…

    Na kraju mene lično impresionira njegov entuzijazam sa kojim on ispunjava data obećanja u Briselu, a to je javno priznanje Kosova države. To će da uradi ne mareći za robiju koja ga čeka!?
    Ali to je taj nasmejani Vučić, naša dika koji voli da se slika čim mu se ukaže prilika. Izdajnik bio izdajnik i ostao. Ko ne vidi nikad neće ni videti. Kome je ovo sumorno i teško najbolje je da nastavi spavanje…
    Pazite na cipele, granica je otvorena…

    P.Sajdžo 2019.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.