Haradinaj: Tema podele Kosova više ne postoji

Ostavite komentar


  1. Sukob oko Kosova je u svojoj suštini sukob između onih koji su uobrazili da su potomci Ilira i onih koji su tobože slovenske krvi!
    Otežavajuća okolnosti je u tome što prava razlika nije u etnicitetu, već u svrstavanju po religijskoj pripadnosti! Jer nažalost, u našim prostorima ANAHRONA vera u razne proroke nepostojećih bogova je još uvek snažniji mobilizator od svih drugih civilizacijskih tekovina.
    Zato bi jedino pravično rešenje bilo „etno-religijsko“ razgraničenje. A to razgraničenje bi trebalo upriličiti na osnovu rasprostranjenosti tih dvaju skupina na osnovu stanja koje je postojalo pre nego je došlo do masovnih prinudnih migracija koje su bile posledica obostranog nasilja tokom devedesetih!

  2. Šta ste uopšte hteli da kažete?
    Kakva, vera kakva podela po „etno-religijskim“ granicama?
    I kuda bi one išle?
    Uprkos pokušaju da se predstavite vrlo pismenim, očigledno je da pojma nemate o Albancima. Bilo da su muslimani ili katolici, nacionalni osećaj kod Albanaca je toliko dominantan, da je religijski gotovo neprimetan.
    Ako izuzmemo, naravno, ovo novovremeno pomodarstvo raznih novostvorenih sekti, pre svega kod muslimana. Mislim na ove bradonje sa pantalonama za „vodu do članaka“ što bi rekao Predsednik srpskog naroda, Vučić.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.