Hojt Ji otišao par koraka dalje od EU

* Predstavnik Vašingtona bio direktniji u odnosu na predstavnike Unije, ali njegove ocene nisu radikalne, kažu nezvanično naši sagovornici
Diplomatski izvori Danasa iz Brisela o nedavnim izjavama američkog zvaničnika o Srbiji i Rusiji

Ostavite komentar


  1. Sankcije Rusiji?! Da razjasnimo dve stvari: postoje sankcije koje je Unija uvela Rusiji, i postoje sankcije koje je Rusija uvela Uniji – ove prve se odnose na putovanje i sredstva nekolicije ruskih zvaničnika i "bizmismena" koji su neposredno povezani sa aneksijom Krima, i zabranu izvoza vojne tehnike u Rusiju, dok se ove druge odnose na uvoz hrane i još nekih artikala iz Unije u Rusiju. Niko od ovih koje je sankcionisala Unija niti dilazi u Srbiju, niti ima račune u srpskim bankama, pa se priključivanje sankcijama koje je Unija uvela Rusiji ne odnosi ni na koga. S druge strane, Rusija već praktično ništa ne uvozi iz Srbije – Fića je propala u samom startu, a sa voćem nas gnjave svaki čas i nabeđuju da pokušavamo da izvezemo robu iz Unije… Sve u svemu, presipanje iz šupljeg u prazno. Pitanje je dakle isključivo simbolično i političko – hoće li Srblji u Jevropu, ili u azijski Čepuristan?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.