Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo protestnu notu Srbiji

Ostavite komentar


  1. Да није тужно било би можда смешно.Јадни Хрвати.

  2. Krajnje je vreme da Hrvatska prestane da svojata bana Josipa Jelačića, rođenog Novosađanina. Europskoj komisiji se mora pod hitno poslati najenergičniji protest zbog ovoga! Neprihvatljivo.

  3. Не знам шта и како али баш бих волео да знам о чему се ради. Посебно ме занима легат краљице Марије за болесну децу на Сљемену.Ако је то нешто страшно онда питам:Докле ће такво питање бити страшно?❣️

  4. Opšte je poznato da u Dubrovniku do početka 20. Veka gotovo da nije bilo Hrvata. Podatke o tome moguće je naći u Austrougarskim arhivima o popisu. Dosta njih se izjašnjavali kao Srbi. Sledeći tu logiku, malo je verovatno da su Ivan Dživo Gundulić I Marin Držić bili Hrvati, već autohtoni Dubrovčani ili Srbi katolici, kojih je bilo u Primorju. Uostalom , jezik kojim su govorili svakako je bio blizak onom u okruženju, a to je tokom perioda do pada Dubrovačke republike(1806.) bio srpski.

  5. @nix
    Ako hrvatska svojstava bana jelacica rođenog novosadjanina onda po kojoj logici mi prisvajamo teslu , pupina , Milankovića koji nisu rođeni u srbiji. Tu svakako spada i andric

  6. Pa hrvatska je u istoruji najmanje bila prisutna u Dubrovniku, a od 1945 jugodlovenski narodi, pre svega Srbi koji su bili najbrojniji u borbi protiv fašizma dali su joj obalu Jadrana u njene granice pa i Dubrovnik, i to ne kao suverenoj državi več republici u Jugoslaviji što je hrvatsa, uz podršku katoličkog sveta zloupotrebila i danas maše nekim istorijskm nasleđem. Bezobrazluk kao i oduvek, odkada postoje. Širili su se uvek na krlima moćnih gospodara i iz uskog kruga oko Zagreba stizali sa gazdama u dubinu Balkana od Napoleona, Germana u dva rata i katoličkog -zapadnog sveta koji im je obezbedio državu i omogućio ovakvu drskost i bezobrazluk. Polak, zeleteli su se.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.