Inicijativa: Na protestima i paralelne strukture

* Prvo "nema mesta krivičnom gonjenju", a kasnije "prikupljanje podataka" za moguće lažno predstavljanje, objašnjava Sofija Mandić
NAŠA PRIČA: Tužilaštvo za samo dve nedelje promenilo mišljenje o slučaju "lažnog" policajca Nikole Davidovića na protestu "Ne da(vi)mo Beograd"

Ostavite komentar


  1. I kokretni slučaj potvrdjuje zaključak gospodina Jova Bakića u članku objavljenom u vašem listu. Zašto pitanja u vezi sa događajem ne postavljate neposredno gospodinu Ljubi Djordjeviću kao Prvom psnovnom javnom tužiocu kako bi kad dodju bolja vremena i sam odgovarao nezavisnom Tužiocu?

  2. Хвала вам што тако пажљиво пратите случај Херцеговачка и тиме медиј (који представља интерес грађана) штити управо права и слободе грађана од државе која то нажалост не ради…

  3. Ako su za vreme ratova partije na vlasti formirale "paralelne vojne formacije",zasto ne bi te iste partije danas formirale "paralelne strukture"?U prvom slucaju radilo se o zloupotrebi institucija radi UBIJANJA,a u ovom drugom,surovanje drzave sa podzemljem da bi se sprecio svaki otpor i svaka kritika.

  4. režim, umesto da se bori protiv kriminala i korupcije, on se bori protiv građana koji traže poštovanje zakona.

  5. Bili smo svedoci ovakvih političkih performansa u prošlosti i mislim da se dobro sećamo dokle su nas doveli. ne bi sad trebalo opet da prolazimo kroz to.

  6. Ovakvo tužilaštvo i policija su sramota ove države. Sve to treba lepo evidentirati i zapamtiti, pa jednog dana postaviti pitanja

  7. Pravna država, vladavina prava sve su to blagodati koje prema tvrdnji evropejaca treba da nam donese ulazak u EU. Od 2000.godine svi proevropski sazivi parlamenta donosili su zakone saglasne evropskom zakonodavstvu, pa ponovo menjale i usklađivale ali, kad se dođe do primene tu nastane problem. Stranke na vlasti bez imalo blama smatraju da su izuzete od primene zakona. Vladavina prava je jednostavan princip po kome su svi građani pred zakonom jednaki. Jesmo li mi spremni za to? Možemo li se odreći privilegija koje nam ne pripadaju i nismo ih ničim zaslužili?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.