INTERVJU Akademik Dušan Teodorović: Vučić sebe vidi kao oca nacije, poslatog da nas prosvetli i doživotno vlada

Ostavite komentar


  1. Svaka čast dr Teodorovicu! Skoro nisam pročitao tacniju analizu političke situacije u Srbiji.

  2. Bravo za ovaj intervju netreba imati fakultet samo gram mozga U glavi da vidis da je svaka rec nazalost istina.

  3. Profesoru svaka čast, pre svega zato što se toliko potrudio da u poznim godinama nađe snage i energiju da nam ukaže nam glavne posledice vladavine dikatora.
    Na znam kako bi opisao ovaj narod koji trpi sve ovo, termin „ovce“ je mnogo blag kao karakteristika.
    Nisam toliko obrazovan da bi mogao da okarakterišem pravosuđe u ovoj zemlji ali jedno znam: onog trenutka kada je predsednik izjavio da je lično on odgovoran za rušenje u Savamali, tog trenutka pravosuđe u ovoj zemlji suspendovano je do daljnjeg.
    Tužilaštvo više nema prava da bilo kome u ovoj zemlji ispostavi bilo kakvu optužnicu pre nego sve svoje snage ne usmeri prema onome koji predstavlja državu, ispita ga i preduzme sve zakonske mere iz svoje nadležnosti.
    Tek onda, kada prvi među jednakima bude procesuiran za javno priznato nedelo, onda će se steći uslovi za procesuiranje bilo koga drugog.
    Do tada, moramo biri svesni da se nalazimo u stanju diktature i da bilo kakve ustanove koje se smatraju nadležnim za sprovođenje Zakona više nemaju to pravo, jednostavno su izgubile ingerencije.

  4. Srbija je danas, zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Srbije, ekonomski jača zemlja.

  5. Izgleda da su legli grantovi i sada svaki bot mora da odradi domaci na temu „priznavanje drzave kosova“.

  6. @Mirko

    Zaboravio si: „bravo“, „pravo u centar&sridu“, „za udzbenike“, „e da je vise ovakvih u Srbiji“…

  7. Ja kao prosecan gradjanin uporedjujem ono sto sto su DOS i demokrate uradile sa onim sto vidim sta radi Vucic i naprednjaci.Srbi smo,kralo sei pre kao i sada.Samo,zuti su sve krali.Kad se setim,ajde ne umemo nista os gvozdja da napravimo,sve su upropastili,ali kad su upropastili Srbijanku,Podgorku….Pada im sljiva,kruska,jabuka,jagoda…u kazan,samo da skuvaju,iscede i da prodaju….Oni nisu ni to umeli.Nemojte da potcenjujete svoj narod.Krezavi i nepismeni,ali nisu ludi i slepi.Sve dok se ne ponudi nesto bolje,Vucic,za koga nikada nisam glasao,ce vladati.Narod kako ugleda Tadica,Djilasa,Borka,Jeremica….dobije napad panike.

  8. „…Srbija propada iz dana u dan ne zbog Aleksandra Vučića, već zbog našeg kukavičluka i naše nesposobnosti i neodlučnosti da demonstracijama, generalnim štrajkom i svim mogućim vidovima građanskog otpora slomimo njegov režim…“
    To je ono što se i ja pitam već godinama – zašto se ne dignemo i slomimo ovaj užas!

  9. Akademiče reciti ono što i mnogobrojni novinari znaju, „predsednika“ su preko pokojnog Miodraga Rakića (malo pre smrti) izabrali i ustoličili Amerikanci.
    A sva ova „Rusofilija“ je za igranje sa prostodušnim narodom.
    Naša kompletna politika, sigurnost, ekonomija, pravda i mogo šta drugo odavno nisu naše, kao ni medicina koja se uništava „protokolima“.

  10. Potpuno je u pravu, osim konstatacije da je Beograd na vodi ruglo. To je danas jedan od najlepših delova grada, a nekad je bio ruglo i gradska deponija u centru grada

  11. Sve sto je akademik rekao je tacno.Ali kakvi su onda ostali,koje prof Todorovic podrzava,kad je i ovakav Vucic bolji od njih. A svi su vec bili na vlasti i pokazali se!Tako da, ni oni nemaju neko moralno pravo da mnogo pricaju,jel najblaze receno nista bolji nisu bili.

  12. To sve vide ovi iz eu,ali takav im odgovara.Kada prođe misija,zna se šta će biti,a mi jadni i nemoćni,kao da smo oboleli od letargije.

  13. Naravno da će doživotno vladati- pa čovek je mlad i ima dosta novca.
    Uz ovakvu kvazi opoziciju i nepismen narod, veoma je lako biti gospodar života o smrti

  14. Lažne diplome su veliki problem.Univerzitet u Prištini,i Novom Pazaru su uništili školski sistem u Srbiji.

  15. Bravo. Ovo bismo trebali svaki dan da citamo i slusamo da bismo se kao drustvo malo prizvali svesti. Strasno je koliko je obicnih normalnih ljudi skliznulo u putinofiliju, nacionalizam, korupciju…

  16. U Srbiji ima dovoljno obrazovanih i pametnih ljudi.Na zalost, veoma malo ovako hrabrih.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.