Irinej: Dani NATO agresije najtragičniji u našoj istoriji

Ostavite komentar


  1. Pope ne prizivaj opet na rat.! Star si covek i niko nece da poziva na mobilizaciju, znaci racunas na druge ljude, kao i uvek. Ako verujes u boga, i bog svakodnevno se moli za mir bozji.!

  2. Zesto ste izostavili vazan deo patrijarhove izajave gde osudjuje proteste koji se odvijaju po Srbiji.On, KAO I VUCIC koji nije predsednik svih Srba, ne moze biti patrijarh svih Srba. Moj vise nije. Od danas cu se moliti Bogu pred mojom ikonom. Irinejevu crkvu, dok je On patrijarh necu posecivati. Na zalost.

  3. Bio bi red da, bez obzira na stav o patrijarhu, u naslovu pored ‘Irinej’ stavite makar ‘Patrijarh’.

    1. Milane procitaj tekst jos jednom. Rekao sam da vise nije moj patrijarh.

    2. bi stavljao, ako ga čovek ne priznaje za svog Patrijarha? Sam je to zaslužio. Ako se on odriče dela srpskog naroda, samo zbog toga što misle drugačije, što bi njega neko uvažavao. Prva ja, koja, kojoj se smučio onog momenta, kada je prvi put u istoriji uveo političara (voljenog mu AV tada ppv), da prisustvuje saboru SPC u maju 2013.

    3. Mislim da je najrealnije da stoji Miroslav. Bruka je za Crkvu da ucestvuje u politickim sapunicama vlasti koja isplacuje trudnicama po 500 din. meseceno za bolovanje. Ima jos postignuca ovih, ne znam kako da ih nazovem…

  4. Koliko me sluzi pamcenje, 1998 septembra meseca SB UN usvojio Rezoluciju o Deportaciji, zlostavljanju i kriminalnih dela protiv etnickih albanca na Kosovu. Rusija u to vreme nije stavila veto na usvajanju te Rezolucije. Gospodine Irinej, znaci bilo je nekih realnih razloga, sto su doveli do boardovannja tadasnje SRJ. Tvojih politicki savetnici treba da ti ukazu na sve polticke izvore, tadasnje situacije rezima Milosevica.

    1. Govoris o coveku koji je duhovni i verski vodja Srba. Politicke Savetnike i nedeljne brifinge na zadate teme mozda imas ti u svom NVOu, ali mislim da je gorepomenuti u drugoj vrsti ‘biznisa’ od tebe? (uzgred posto si rodjen negde 1998, … u miloseviceva vremena smo imali drugog Patrijarha … 🙂

  5. Ima jos nesto gore.Cuje se pijesma Ko da mi iz duse uzme Presevo.Nece valjda risto Sotono?

  6. Naprednu zemlju su pretvorili u prah i pepeo. Te zvuke pakla i mrznje cujemo i danas u snovima i nasim secanjima. Pitamo se odakle taj izvor mrznje da se unisti ono sto je najvrednije u ovom svetu a to je ljudsko bice.
    Cestitam pope. To je najtacnija i najpostenija izjava koju je bilo ko dao u vezi sa VELIKOSRPSKIM GENOCIDOM U BOSNI. Pope, hteo bi sve druge slabije od tebe da pobijes a kad se nameris na jaceg onda kukumaces, heroju. Zamisli kako je bilo Sarajevskoj deci skoro cetiri godine dok su nasi Karadzici, Mladici, Arkani, Batice terorisalii.

  7. Za bombardovanje smo sami krivi, ali najtragicniji događaji su kad je Vučić došao na vlast i kad je OVAJ izabran za patrijarha…

  8. Srbija (zapravo, srpski narod) je imala mnogo težih perioda u svojoj istoriji. Sa Kosova su poodavno prvo popovi pobegli, vodeći narod za sobom. Predstavnik jedne od najnazadnijih društvenih organizacija („crkve“ svih sorti) priča o naprednom društvu (za vreme Miloševića) i o današnjim kriminalcima na vlasti (nastavljačima Mičoševićevskog prokletstva) kao o budućnosti Srbije, bez osvrta na zlo koje se čini nad ljudima (pljačke, kako vlastodržaca tako i sveštenstva, da ne govorim o drugim, još gorim, nedelima). Dokle god razni Irineji, Pahomije, Vučići, Dačići, Karići, Vulini … „brinu“ o Srbiji, ne piše nam se dobro.

      1. Ne znam. Opljačkao me Milošević, pa me posle kratkog oporavka dokusurio Vučić, te nemam novaca za put …

    1. Irinej je isto radio kada su bili protesti 96/97 sto i sad radi.Onda je bio uz Milosevica sada je uz Vucica.

  9. Blago rečeno neozbiljna izjava.. Pa samo nekoliko njegovih mnogo slavnijih prethodnika na stolici patrijarha je svedočilo težim vremenima od Miloševićevog mahnitanja koje on sad aboolira..

  10. „Naprednu zemlju su pretvorili u prah i pepeo.“ Na čemu si, daj i nama malo…

    1. Na cemu je Irinej? Pa na para koje mu je Vucko obecao tu skoro kad su se pomirili .Samo pratite puteve novca

  11. Hej pope, kako voliš da kažeš, ko se mača lati, od mača će i stradati?! To je bila posledica, a uzroke ne smemo zaboraviti!

  12. Goospode podiluj! Pa pošto je odbrao za sebe džip na beogradskjom sajmu automobila, skoknuo je do niša da izlupeta nešto. Verujte u Boga, ali u ovu kriminalnu organizaciju u crnom koja se naziva spc , na čijem je čelu ovaj hohštapler – nikako“

  13. Sećanje na tužne i teške dane,da se nikada ništa slično ne ponovi i da se nikada ne zaboravi.

  14. Patrijarh Irinej kao Bozji posluzitelj bi morao da zna odakle potice zlo i mrznja? To sto osudjuje gradjanske proteste govori da je van dogadjaja i nedovoljno informisan? U svojoj nedoslednosti otvoreno se stavlja na strani onoga koji generise svaki problem u Srbiji pod plastom da se lavovski bori za KiM???

  15. Nije te sramota da stojiš pored onoga ko je sve to i izazivao i huškao ljude u rat? Da si patrijarh ovoga naroda ne bi se ni pojavio na paradi u čast poraza. Ovako samo si još jedan u nizu onih koji podržavaju Sumanutu Nazadnu Sektu.

  16. Jeste, tragicniji su od npr. 6 aprila 1941, kada su nas Nemci bombardovali i kada je samo u jednom danu poginulo vise ljudi nego cele 1999. Jesu li oni imali opravdanje za razliku od NATO, jesu li i oni „bombardovali nasu decu“ ili je to radio samo NATO,itd. I? Pa, nista, Angela je prijateljica naseg predsednika, a Vuciceva se na porice, bar ne od strane doticnog patrijarha. Ako je 24. april dan secanja i ako se tim povodom pravi onakav spektakl, sta treba da bude 6. april, da bi ispalo da smo iskreni prema zrtvama? Da li NATO agresija pravda greske nase tadasnje politike, da li tih gresaka nije ni bilo ili ih jeste bilo, ali nije vazno? Ima li ikakve pouke od 1999 i onoga sto nam se tada dogodilo, ili hocemo jos, ponovo? Razumemo li mi ista?

  17. I eto, sa ovim đavolovim patrijarhom, Dačićem i Vulinom svi mi Srbi postadosmo stavljeni iza svinjarija rađenih na Kosovu od 1989-1999, iza Srebrenice iza koje čak ni Milošević nije stao. Bez potrebe, jer su već neki pojedinci uzurpatori moći za te svinjarije osuđeni. Kako sada ostati čist? Od političara smo se mnogi distancirali, a moraćemo izgleda i od crkve. Ako se nastavi ovako, i od pasoša.

  18. Mnogo ste se ostrvili na Irineja bez ikakvog razloga niti je on neki intelektualni kapacitet niti su u te bogoslovske skole isli najbolji djaci vec uglavnom iz jako siromasnih porodica . Od njega se ne moze vise ni ocekivati

    1. Da, ali je on simbol srpske duhovnosti i nacionalnog identiteta i kao takav, ma koliko ne bio ‘kapacitet’ je vrlo opasan i treba ga bez milosti napadati.
      Obrati paznju da od svih gornjih komentara nema niti jednog jedinog koji bi bio afirmativan prema Patrijarhu Srpskom?
      Ako ‘Danas’ stvarno bira komentare svojih citalaca po statistici i proseku, nekom ‘marsovcu’ bi Srbija prema gornjim lupetanjima izgledala kao NVO ‘Diznilend’ naseljen Muslimanima sa ‘jakim stavom’ o Srpskom Patrijarhu, ostrasceni placeni i jos ostrasceniji neplaceni aktivisti u borbi za i protiv srpske duse, ateisti koji bi voleli da je Ateizam religija i gomila drugog perifernog demagoskog intelektualnog sljama koji dobija daleko veci prostor za svoje napade nego sto bi mu znacaj ili matematika dopustili, …
      I sve to uprkos cinjenici da ogromna vecina onih koji Protestvuju i koje bi cenjeni Danas voleo da predstavlja i objektivno informise niti zele da se (poput mene) spustaju na nivo komentara na ponizavajuce agitatorske provokacije, niti propustaju priliku da svecano proslave svoju Krsnu Slavu!!!
      Objavite ovo.

      1. Duhovni i verski vođa ne sme biti politički opredeljen, ako želi biti vođa svih nas… Šta je tu nejasno?!

        1. To nije nicije i nikakvo politicko opredeljenje. ‘Opredeljen’ je za manipulatora Vucica koji svakome prica drugo, bas koliko i opredeljenje onima koje sa autobusima i sendvicom u dzepu voza po svojim mitinzima pod pretnjom otkaza … on laze celu Srbiju, pa laze i Patrijarha, koji bi samo da veruje u ono sto i svi mi ostali.

  19. Tako je , nece da njih resava nego krije pod tepih, kriminal i pedofiliju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.