Ivan Ivanović na protestu „Srbija protiv nasilja“: Predsedniče, ispunite naše zahteve jer smo u pravu 1Foto: printscreen / TV N1

Ivan Ivanović, televizijski voditelj i komičar, poručio je građanima da je važan trenutak da javne ličnosti stanu uz svoj narod.

„Ovde nisam iz političkih razloga, ovde sam zbog vas. Ponosan sam na vas. Mi šetamo, ne da bismo tražili krivce već da bismo utvrdili ko je odgovoran za tragedije koje su nas zadesile? Za nasilje koje nas je ispolivalo od Subotice do KiM za samo mesec dana. Ko je odgovoran?, pitao je Ivanović.

On je istakao da „mi koji šetamo ovim ulicama verujemo da deca koja krenu u školu treba iz nje i da se vrate. Ako ih neko napadne da policija treba da ih zaštiti“.

„Ako privatnici uzurpiraju javno dobro, emituju nasilje i ubistva, mi tražimo da to sankcioniše REM. Naš REM spava ili štrajkuje. Ne radi ono za šta ih plaćamo. Zato tražimo i njihovu odgovornost, naveo je on.

Ivanović je poručio predsedniku Vučiću da ispuni zahteve.

„Gospodine predsedniče, ispunite naše zahteve zato što smo u pravu. Odgovorna je vlast. A vlast je vaša i samo vaša. Ispunite naše zahteve, preiuzmite odgovornost pa posle možete da raspisujete izbore. Narod koji šeta ovim ulicama samo želi normalan život. Zar su ti zahtevi toliko teški da nas danima vređaju?, rekao je Ivanović.

Voditelj je poručio opoziciji „Nama ne treba super heroj već grupa dobrih ljudi koja će interese građana da stavi na prvo mesto“.

„Pronađite u svojim redovima takve ljude i ponudite ih nam. Interes naroda na prvom mestu. Sada je vreme da se bude uz svoj narod“, poruka je javnim ličnostima.“Ovim ljudima dugujemo sve što imamo“, rekao je Ivanović.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari