Ivo Josipović: Ideja da predsednik ide u drugu državu bez najave je nadrealna, sa Vučićem u Jasenovac bi trebalo da ide i Milanović

Ostavite komentar


  1. Kad pogledam unazad, vidim kroz posljednjih 30 godina razne predsjednike i premijere iz raznih opcija. Neke bolje, neke lošije, neke potpuno bezvezne, no vidim promjene, pokušaje, preokrete i ukopavanja, od Tudmana, Mesića, Sanadera, tebe, Plenkovića, Kolinde, Milanovića, svatko je nešto svoje unio u javnost, pa se raspravljalo, prihvatilo, odbacilo, ignoriralo, ali sve to nekako, polako, ide naprijed.
    Kad se osvrnem na isto razdoblje Srbije, vidim samo mrtvog Đinđića, a ostalo je Vučić predsjednik, Vučić premijer. Ne vidim nikakav napredak ni u čemu. Dapače, vidim nazadovanje.

  2. Mislim da ovde uopšte nije reč o protokolu. Reč je o tome da se Vučiću na ovaj ili onaj način onemogućava pristup Jasenovcu. Takođe mi nije jasno cemu sve to ako je Hrvatska, kao što tvrdi, raščistila sa ustašlukom.

  3. Gospodin Josipović je uman, tolerantan, pametan ćovek. Da li će doći vreme tolerancije i poštovanja? Zar nam toliko trebaju neprijatelji ili smo večito u potrazi za njima? …..

  4. Koliko ja znam nije čovek dosao na granicni prelaz pa ga vratili, vec ih je obavestio da zeli doci, a oni mu odbili

  5. Афера „Јасеновац“ или, зашто се у Грчкој срушио украјински авион, пун оружја из Србије, на лету за Бангладеш.

  6. Sa Hrvatima, kao i sa svima drugima, treba pokusati uljudno, razumno, tolerantno. Medjutim, postoje i crvene linije. Negacija genocida u Jasenovcu, negacija 700K zrtava u samom logoru, ustaski natpisi na spomeniku i zabrana pristupa potomcima zrtava su preko te crvene linije. To se ne moze prihvatiti i to ne treba pravdati ili racionaluzovati. Ne sme nas zaslepeti odijum prema Vucicu.

  7. Tražili u septembru 2021, u martu ove godine i sada. Svaki put-nije vreme. Gospodin Josipović ne spominje da je ovo već treći put. Očigledno Vučić nije dobro došao u Jasenovac.

  8. Nemojte tako.
    Predsednik ima završen Pravni fak,cedo Seseljevo.
    Kada ode na poligraf,jedino sto je naučio, pokazaće vam on sta sve zna.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.