Iz SPS-a u vladajuću koaliciju 1

Od ponedeljka odbornica Sanja Sakić, koja je na poslednjim lokalnim izborima izabrana na listi koju je predvodila SPS, podržavaće vladajuću koaliciju.

 Kako je navela u saopštenju za medije, u dosadašnjem radu lokalne skupštine zastupala je interese građana Šapca, dajući podršku odlukama koje doprinose daljem razvoju grada, stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i otvaranju radnih mesta.

– Kako bi svoju dužnost u radu Skupštine i u narednom periodu obavljala na isti način, savesno i dostojanstveno, nastupaću kao samostalni odbornik u okviru odborničkog kluba “Pobeda za Šabac – Nemanja Pajić“, ističe se u saopštenju Sanje Sakić.

Inače, vladajuću većinu ovde čine odbornici Zajedno za Srbiju, DS,SPO, pokret Zapadna Srbija, Levica Srbije, NS, JS, Udruženje”Selo-grad”, bivši odbornici SDP sa ukupno 38 mandata, dok su u opoziciji 28 odbornika sa liste SNS, i tri koji će nastupati u okviru SPS. Prošle nedelje dvoje odbornika sa liste “Nebojša Zelenović-Šabac je naš” prešlo je u opoziciju i delovaće u klubu SPS.

Najveće iznenađenje je prelazak Marka Jančića u opozicioni blok, jer je nedavno izabran za potpredsednika Gradske skupštine, a bio je i šef odborničkog kluba Zajedno za Srbiju. Šabac je jedan od retkih gradova gde su na vlasti stranke demokratske provenijencije neprestano od 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari