Stevanović: Pristojan život svim građanima Srbije, ne samo Beograđanima i Novosađanima 1Veroljub Stevanović Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Kandidat za poslanika koalicije „Zdrava Srbija – Bolja Srbija“ Veroljub Stevanović izjavio je da je poražavajuća činjenica da u bruto dodatoj vrednosti (BDV) u Srbiji prednjače Beograd sa 39 odsto i Južnobački okrug, kojem pripada Novi Sad sa 11 odsto, a da svi ostali okruzi u državi pojedinačno ne prelaze ni četiri odsto.

On je istakao da je neophodno što pre sprovesti strategiju državotvornog razvoja, alokaciju nacionalnih institucija i decentralizaciju vlasti, kako bi se obezbedio pristojan život svim građanima Srbije, a ne samo onima koji žive u velikim ekonomskim centrima, poput Beograda i Novog Sada.

„Mnogo toga u Srbiji treba promeniti, a da bismo to uradili moramo je decentralizovati jer jedino tako ćemo omogućiti ravnomeran razvoj svih regiona u Srbiji“, kazao je Stevanović.

On je dodao i da je nedopustivo da je beogradska oblast više od 30 puta ekonomski snažnija od Topličkog ili Zaječarskog okruga koji su sa učešćem u BDV-u od 0,7 i jedan odsto najsiromašniji delovi Srbije.

„Nije logično da prosečna plata u Beogradu bude veća od plate u unutrašnjosti Srbije petnaestak hiljada dinara i više, to moramo promeniti zarad svih nas“, zaključio je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari