Stojković: Spremni smo da učestvujemo u kampanji za bojkot 1Biljana Stojković Foto: Medija centar

Nakon „raspisivanja“ bojkota izbora, Demokratska stranka, odnosno njen lider Zoran Lutovac, organizovao je preksinoć sednicu Građanskog demokratskog kluba, čiji članovi su brojni nezavisni intelektualci i javni radnici.

Među njima je i Biljana Stojković, profesorka Univerziteta u Beogradu, koja za Danas kaže da su članovi ovog kluba na sastanku izrazili spremnost da učestvuju u kampanji za bojkot na „svaki mogući način“.

– Naša spremnost, unutar Građanskog demokratskog kluba, nije vezana samo za Demokratsku stranku, već za svaku partiju, političku organizaciju, pokret, koji prepoznaje bojkot izbora kao odgovor u otporu i borbi protiv vlasti. Mi smo se stavili, da tako kažem, na raspolaganje da pomognemo u kampanji bojkota predstojećih izbora – ističe Biljana Stojković za naš list.

Ona dodaje da pod time misli na učešća u tribinama i različitim vrstama akcija koje su planirane da se dogode širom Srbije.

Podsetimo, Građanski demokratski klub je osnovan 19. decembra 2019. godine. Kako je na prvom sastanku rekao Zoran Lutovac, predsednik DS, osnivanje ovog kluba „jedna je od stepenica na putu vraćanja izgubljenog poverenja, premošćavanja jaza između političara i građana, ali i podsticaj kvalitetnoj unutarstranačkoj debati pogledom spolja“.

Istakao je i da političke stranke ne smeju biti samodovoljni zatvoreni krugovi, uz napomenu da je deo agende njegovog tima vraćanje dijaloga u politiku, odnosno da će Građanski demokratski klub u rukovodstvu i članovima DS imati otvorene sagovornike, posvećene javnom dobru, spremne da prihvate svaki dobar predlog, kao i kritiku.

Članovi kluba su, između ostalih, Gordana Matković, Dragor Hiber, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Vida Petrović Škero, Slobodan Prvanović, Galina Ognjanov, Milojko Arsić, Slobodan Marković, Đorđe Pavićević, Marijana Pajvančić.

U klubu su i Savo Manojlović, Suzana Ignjatović, Danilo Šuković, Jelisaveta Vasilić, Vojin Rakić, Gojko Božović, LJubodrag Stojadinović, Dragoljub Bakić, Zorica Mršević, Žarko Trebješanin, Zoran Ivošević, Mihajlo Pantić, Miroslav Ružica, Tanasije Marinković, Dragoljub Popović, Srećko Mihailović, Vida Ognjenović, Ilija Ćosić, Mikloš Biro, Ivan Vujačić, Želimir Žilnik, Slobodan Stupar, Vesna Pešić…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari