Brnabić o inicijativi ProGlas: Predizborna kampanja opozicije 1foto FoNet Milica Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić je večeras ocenila da je inicijativa „ProGlas“ pokrenuta u sklopu predizborne kampanje opozicije i da je to „vređenje svih građana“.

Po njenim rečima, pokretanje te incijative je nastavak opozicione kampanje „posle napada na predsednika Srbije i njegovu porodicu“.

Brnabić, funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke, govoreći za televiziju Pink, neke od ljudi koji su pokrenuli tu inicijativu je nazvala „lažnom elitom“, a sudiju Miodraga Majića „politikantom“.

Kazala je da su pokretači te incijative svojim izjavama optužili sve koji misle drugačiji od njih.

Inicijativa „ProGlas“ čija je, kako piše „namera da podstakne proces u kojem ćemo se svi, u svom punom kapacitetu, angažovati na promeni koja je ovoj zemlji nužna“, danas je saopštila da je za manje od četiri dana dobila potpise podške više od 69.000 građana i najavila da će sutra u Zrenjanjaninu organizovani prvo od niza predstavljenja te inicijative širom Srbije.

Inicijativu „ProGlas“ su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari