Dragan Bjelogrlić: Pojava ProGlasa je nešto što vlast nije planirala 1Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Na tribini ProGlasa u Novom Sadu, okupljenim građanima obratio se glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, ističući da vlast ovu inicijativu nije očekivala.

Dragan Bjelogrlić je rekao da pre svega, vlast je sve resurse upotrebila protiv njih, posle se ugrizao za jezik, setivši se da nisu bas sve, jer mogu oni i mnogo više.

„Pojava ProGlasa je nešto što vast nije planirala, pa su odmah pokušali da nas svrstaju u korpus opozocije, kao da bi mi neke ljude doveli na vlast. Mi nemamo mnogo resursa, oni imaju sve medije i mooramo da ovo radimo dugoročno. Obraćamo se nezadovoljnim i zabrinutim ljudima. Čak i onima koji su nezadovoljni i glasaju za vladajuću stranku“, kaže Bjelogrlić.

On dodaje da zna da u Srbiji ima mnogo više nezadovoljnih nego što je to trenutno potpisalo ovaj proglas, ali je ovih trideset godina nemanja pravde i institucija uverilo ljude da to tako mora da funkciniše i izgubili su veru.

„Mi imamo ideju, da ako probudimo građane Srbije, ako poveruju da to zavisi od njih i ako nas bude ne 120.000 nego 400.000, 500.000, e onda možemo da se bodrimo međusobno i neke stvari promenimo. Pričali smo o solidarnosti, pa kad je 400.000 ljudi samo solidarno to već nešto znači. I jesmo idealisti. Juče mi je neko rekao, jao Bjelogrliću ti si utopista, pa daj dosta više, imaš šezdeset godina i kao klinac se ložiš na Crnog bombardera. Pa dobro takav sam, ali hajde da probamo, niko ovde od nas ne želi nikakvu funkciju, niti da vlada, nego da nešto promenimo. Kad vide da nas je 500.000, neće niti jednom političaru biti svejedno“, nastavio je glumac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari