Aktivisti pokreta čiji je predsednik Branimir Nestorović napadnuti u Zrenjaninu 1foto FoNet Milica Vučković

Aktivisti pokreta „Mi snaga naroda, prof. Branimir Nestorović“ napadnuti su u Zrenjaninu prilikom predizbornih aktivnosti, saopštio je taj pokret.

Napad se desio, po rečima pokreta, u noći između 26. i 27. maja oko ponoći od strane četvorice ljudi „koji su se predstvaili kao aktivisti Srpske napredne stranke“

Napadnuto je, dodaju, troje članova Pokreta „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ dok su lepili plakate na trafou na uglu ulica Šumadijske i Olge Petrov na Zelenom polju.

Aktivisti pokreta, navode, su se povukli ne želeći da se izlažu dodatnim maltretiranjima, da kompromituju pokret ili „da sebe dovedu u situaciju da moraju, daleko bilo, da upotrebe slilu da bi se odbranili“.

„Napadači su bili starosti između 22 do 30 godina. Koristeći veoma neprimeren rečnik i najvulgarnije psovke izvređali su članove našeg Pokreta, oteli im propagandni materijal, zgužvali ga, pokidali i pobacali. Jednog od naših članova,  koji je držao plakate udarili su po rukama. Dvojica su se isprečila, jedan je pretio, drugi stajao pored njega, treći je ulazio i izlazio iz automobila kojim su se dovezli (golf 5. stariji tip), a četvrti je sedeći u automobilu pretio mladiću koji je dovezao naše članove  da će mu razlupati automobili ako se ne skloni. Rekli su da je to njihov teren i da imaju zadatak da tuda patroliraju čitave noći i da će budu li videli naše članove još jednom primetiti veću fizičku silu, tj. da će ih izlomiti, kako su se precizno izjasnili“, kaže u saopštenju poverenica gradskog odbora Zrenjanin Julijana Mrkonja Marić.

„MI snaga naroda“ podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica.

„Do sada smo se susretali sa vađenjem naših letaka iz poštanskih sandučića, cepanjem plakata, verbalnim provokacijama, nuđenjima poslova našim kandidatima za odbornike, ubacivanjem rušilačkih elemenata u naše redove radi pokušaja kontrole našeg odbora. Kako ništa od gore navedenog nije uspelo da nas obeshrabri i demorališe stigli smo, eto, i do fizičkih napada. Mi ćemo nastaviti svoj pristojan put ka ostvarivanju svojih ciljeva jer mi smemo, možemo i znamo“, poručuju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari