Marinika Tepić nakon večerašnjeg sastanka: Imamo različita mišljenja, deo naših partnera smatra da treba izaći na izbore, deo smatra da ne treba 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Rezultat večerašnjeg sastanka jeste da imamo različita mišljenja da deo naših partnera smatra da treba izaći mi Stranka slobode i pravde smatramo da ne treba izaći zato što to nisu izbori, takođe sličnog stava su bili iz stranke Zdravka Ponoša i stranke Zajedno Zelenovića, kazala je Marinika Tepić večeras u specijalnoj emisiji N1 direktno posvećenoj izborima.

Na izbore nećemo izaći dok se ti uslovi ne ispune. Odgovorni smo prema građanima, principijelni i dosledni, ne pristajemo, kazala je Tepić.

Izlazak na izbore podržali su Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, a protiv su bili Stranka slobode i pravde, Srbija Centar, Demokratska stranka i Zajedno, rekla je Tepić gostujući na televiziji N1.

Biljana Đorđević iz Zeleno Levog fronta koji su pristali da idu na izbore kazala je da ovo nisu prvi izbori da se uslovi ne poštuju.

Od kako se, navela je, ona ozbiljnije bavi politikom (2018) izborni uslovi se ne poštuju. Podsetila je na bojkot 2020. Ništa nije dalo rezultat, navela je.

Nešto smo učili u tom procesu, bojkot tada nije bio pitanje morala već strategije. „Ako sada napustimo institucije mi ćemo im olakšati pobedu. Strateška dakle odluka o nepovlačenju o nepredaji Beograda. Nismo srećni što nismo svi doneli istu odluku, ali ja to vidim kao odluku o različitoj viziji. Učešćem u pocesu bolje kontrolićšete proces“, kazala je Đorđević.

Je li ovo kraj koalicije Srbija protiv nasilja ili ne, Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, kazao je: „Nismo, na kraju sarađivaćemo. Imamo prava na različita mišljenja, mislimo svi svojim glavama, nemamo šefa.

Građani su se umorili od ove priče ko s kikm, na kraju naša obaveza je da pružimo zuaštitu tim građanima. Ne smemo da se vraćamo unazad kad su oni popustili a de fakto jesu, to je činjenica“.

Miloš Jovanović, Novi DSS, kazao je da je ova vlast više puta dokazala da je lažovska. „Mi smo odličnmo sarađivali, niko ovde nije neprijatelj, i dalje ćemo sarađivati. Spomenuli ste da uslovi nikad bnisu bili dobri, to je tačno. Ali treba podvući liniju“.

Ivanka Popović iz Proglasa navela je da Proglas nastavlja mukotrpnu borbu.

„Mi smo vrlo jasno rekli da u ovim okolnostima mi se dalje zalažemo za izborne uslove, ovo sada nije biranje strana, to je vulgarizacija, činjenica je da stranke postoje, imaju svoje članove, a građani će morati sami da donesu odluku. Ovo nije jednoumlje. Želimo da dovedemo do toga da samostalno mišljenje nije ucenjeno i tako utičemo na promenu u društvu. Nažalost, nema vođe i svaki pojedinac mora da odnese tu odluku za sebe“, kazala je ČPopović.

Podsetimo, večeras je održan sastanak koalicije Srbija protiv nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari