POKS Novi Sad: Načelnik uprave za socijalna pitanja ucenjivao radnike da pređu u SNS ili gube posao (AUDIO) 1Foto: A. L./Danas

Novosadski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije objavio je na Fejsbuku snimak u kojem kako tvrde, Vlastimir Petković načelnik uprave za socijalna pitanja, traži od troje zaposlenih u gradskoj upravi da donesu ispisnicu iz POKS-a i pristupnicu SNS-u, da bi zadržali posao.

Sve se ovo dešavalo nakon što je februaru prošle godine POKS izbačen iz gradske koalicije zbog „neslaganja kada je u pitanju strategija odbrane Kosova i Metohije“.

Tada je dobar deo članstva POKS-a koji je zaposlen po javnim preduzećima, pre svega JKP „Gradskoj čistoći“ kojim je ova partija upravljala i gradskim upravama, pristupio SNS-u.

Radnici su svedočili kako su trpili pritiske posle raspada koalicije, da pređu u vladajući partiju, a sada je prvi puta obelodanjen i snimak koji to potvrđuje.

– Rečeno mi je iz GO SNS, da ćete uskoro morati da dostravite overene ispisnice iz POKS-a, i potpisane pristupnice za SNS, svo troje. Vas dvoje ste na određeno, ti si za stalno, e to je uslov za radni odnos. Oni kada mi budu tražili to iz GO, ja ću morati da dodnesem. Vi razmislite, nezahvalna je situacija što to moram da kažem, ali tako je naređeno – čuje se na snimku kako govori Petković.

On je dodao radnicima, „da nisu u pitanju dani i sati, ali da razmisle o tome“.

Kada ga je jedan radnik pitao šta će biti ukoliko je odgovor „ne“, Petković mu je odgovorio da je onda „u pitanju radni odnos“, radnicima na određeno „neće biti produženo, a za neodređeno ne znam“.

Koliko se čuje na snimku radnici su negodovali zbog ovakve ucene, dok je jedna radnica dodala kako je „zovu tri puta dnevno na razgovore“.

Petković se ogradio i poručio da on samo prenosi ono što mu je rečeno i izašao je napolje.

U razgovoru koji su posle radnici vodili sami, jedna radnica je posvedočila da joj načelnik stalno ulazi u kancelariju povodom ove teme i „kako se trese od njega“.

Portal 021.rs kontaktirao je Vlastimira Petkovića, koji je rekao da ne želi ništa da komentariše, ali dodaje da je snimak nastao protivno zakonu.

Kako kaže, tvrdnje POKS-a su izmišljotine i laži, te niko nikog nije ucenjivao.

Kako su rekli iz POKS-a ovi radnici i dalje su zaposleni u gradskoj upravi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari