ProGlas će zaćutati do 3. juna, saopštila je ta organizacija 1Printskrin MC

Jedinstvo opozicije je narušeno, a takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom i u skladu sa svojim principima, do 3. juna neće pojavljivati u javnosti, saopštila je inicijativa Proglas.

ProGlas je 30. decembra, zajedno s hiljadama građana, poručio da ‘ne pristaje’ na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima. U tom duhu narednih meseci uložili smo ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izborimo minimum uslova za slobodne i poštene izbore. Bili smo na dobrom putu da to postignemo.

Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno. Takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom. Uvek smo se prevashodno obraćali onom delu biračkog tela koji je za promene. Sada kada su i ti birači podeljeni, smatramo da bi svako naše delovanje bilo protumačeno u odnosu na te nove podele, a arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi nikada nije bio, niti će biti naš cilj“, saopšteno je iz inicijative.

Dodaje se da su u Proglasu uvereni da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji.

„Tome će se ProGlas posvetiti u narednom periodu. Zbog svega toga, ProGlas se u skladu sa svojim principima, do 3. juna neće pojavljivati u javnosti. Nakon toga nastavljamo borbu za sistemske promene u ovom društvu“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari