Stefanović (SSP): Zvanični Beograd pokazao da ima potpuno izgubljenu spoljnu politiku 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je večeras da je zvanični Beograd, porukama u vezi sa posetom predsednika Kine Si Đinpinga pokazao da „ima potpuno izgubljenu spoljnu politiku“.

„Toliko je čelično to prijateljstvo da je predsednik (Kine) Si Đinping otišao u Budimpeštu i tamo dogovorio da se u Mađarskoj otvori fabrika električnih automobile, a ne u Srbiji“, rekao je Stefanović za RTS, prenela je SSP.

Kako je naveo, vlast Srbije šalje poruku – „Evo vidite mi ćemo sada izvoziti jabuke i goveđe meso u Kinu“ pri čemu, kako je kazao, Srbji je stočni fond na nivou iz 1918″.

„A znate ko je najveći izvoznik jabuka na svetu? Pa Kina. Eto to tako čelično prijateljstvo izgleda u stvarnosti“, kazao je Stefanović, piše u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Beograd, kroz sporazum i poruke vezane za posetu kineskog predsednika „u stvari sada i de facto i de jure“ odustaje od evropskih integracija.

Ocenio je da Srbija „ne zna na kojem je putu“, te naveo da „ova vlast luta u nadi samo da zadrži sebe na vlasti“.

„Ako smo tako čelični, onda treba da znate da momentom ulaska u EU, što će se desiti kada SNS ode sa vlasti, ta zajednica i ti memorandumi o razumevanju će biti prekinuti“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari