Aleksić: Vučić je od Srbije napravio sigurnu kuću za kriminalce 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Predstavnik izborne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da je zbog uzjave Bojana Bogdanovića o ubistvu Olivera Ivanovića cela Srbija uvidela da je „režim“ predsednika Aleksandra Vučića „generator kriminala u Srbiji“.

„Vučić je od Srbije napravio sigurnu kuću za kriminlce i mafijaše, istina je počela da curi i ne može se zadržati, rekao je na konferenciji za novinare ispred predsedništva Aleksić, koji je potpredsednik Narodne stranke.

KRIK je ranije danas objavio da je Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović, dok je logistiku pripremio Milan Radojičić.

Aleksić je ocenio da su Bogdanovićevi navodi ono o čemu se godinama u Srbiji priča i da bi bilo normalno da se on već nalazi i tužilaštvu.

Rekao je da sumnja da će se nadležni pozabiviti tim slučajem pre izbora, te je naglasio da će taj deo opozicije taj slučaj rešiti ako pobedi na izborima.

„Srbija se neće izvući iz kandži kriminala sve dok je ova vlast tu“, rekao je on.

Nosilac liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić izjavilla je da će ta koalicija nakon pobede nad izborima iz korena izvršiti promene i kako je navela da će „saseći mafiju i da će najviši državni službenici odgovarati“.

Kazala je da su svi dokazi „o vezama Vučića i klana Belivuk i pre Bogdanovićevog intervjua za tužilastvo bili nevažni“.

„Klan je bio dobar dok je služio za potrebe Vučiča, dok je batinjao novinare i opoziciju i dok je trebalo da pripremi lažni atentat u Jajincima da bi Vučić ko po ko zna koji put bio u opasnosti a gradjani uplašeni“, rekla ona.

Naglasila je da je od Bogdanovićevog intervjua prošlo nekoliko sati, ali da zbog njegovih navoda, kako je rekla, „nisu uhapšeni Zvonko Veselinović, Milan Radojičić, Andrej Vučić ili Nenad Vučković Vučko“.

„Ovo nije samo pitanje mafije i crne hronike, ti ljudi su osumnjičen za ubistvo a najveći su graditelji u Beogradu, graditelji naših autoputeva i svih fenomenalnih objekata preko kojih se peru pare i izvlače iz budžeta“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari