Kako izgleda raspored na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije: Đilas na 64. mestu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas mogao bi se naći na 64. mestu opozicione liste za parlementrane izbore pod nazivom Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Prema poslednjim dogovorima, kako prenose naši izvori, ta kolaicija (SSP, DS, NS, PSG, PZP i Sloga) očekuje da osvoji i više od 70 parlametranih mesta, pa je lider SSP Đilas za sad odlučio da se pozicioinira na nižem mestu od svojih potpredsednika i želeo je da bude na 64. mestu.

Nosilac i prva na ovoj listi je potpredsednica SSP Marinika Tepić, iza nje na drugom mestu je predsednik DS Zoran Lutovac, pa potpredsednik NS Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović i kao peta je zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

Potpredsednik NS Siniša Kovačević je na šestom mestu, profesor Vladeta Janković na sedmom, a bivša ministarka Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković na osmom. Profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović je na devetom a deseta je Anna Oreg sa kvote PSG.

Zatim idu Dejan Bulatović, potpredsednik SSP 11. i Sanda Rašković Ivić, potpredsednica NS 12. na listi.

Od poznatih u prvih sto na listi, na 15. mestu je glumac Bane Tomašević, pa aktivistkinja Marija Lukić.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović je na 17. mestu, a predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović na 20. dok je lider PSG Pavle Grbović na 23. mestu.

Potpredsednik NS Vladimir Gajić je na 34. mestu, Tatajana Pašić, članica SSP i bliska saradnica Dragana Đilasa u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda na 35, a novinar Milan Jovanović je na 41. mestu, Dušan Nikezić iz SSP na 51.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nije na listi.

On je nedavno izjavio da je spreman da se „skloni u stranu“ i ne bude kandidat ni na jednoj izbornoj listi ako će to pomoći da se uspostavi široko jedinstvo opozicije.

„Ako moje prisustvo na izbornoj listi čini stvar za jedan gram težom, bez dileme sam spreman da ne budem kandidat nigde. Mislim da je predlog Skupštine slobodne Srbije razuman i vredan pažnje, i da bi njihov dokument mogao biti početak ozbiljnog okupljanja opozicije, bez obzira što u njemu ima i stvari o kojima bi se moglo dodatno razgovarati“, rekao je Jeremić nedavno na televiziji Nova S.

Kako izgleda raspored na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije: Đilas na 64. mestu 2 Kako izgleda raspored na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije: Đilas na 64. mestu 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari