Bivša potpredsednica kragujevačkog SPS potpisala za Ponoša 1Foto: Z.S.M.

U Kragujevcu je danas počelo potpisivanje liste za predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša u stranačkim prostorijama Stranke slobode i pravde i Narodne stranke. Odziv je dobar, Kragujevčani su željni promene vlasti a Ponoševu listu potpisala je i Slavica Kominac, neladašnja potpredsednica Skupštine grada i gradskog SPS-a, saopštili su u SSP.

Na jednom od dva punkta SSP za Ponoševu listu u Ulici Branka Radićevića među prvima je poznati kragujevački sportista Zoran Sinđić, rvač.

– Došao sam da podržim Ponoševu kandidaturu kako bu naša deca imala budućnost i živela i radila u normalnoj zemlji, kaže on.

Da će ova lista, sutra za naš i za našu decu da napravi nešto „da Srbija više ne liči više na ovo na šta liči u ovom trenutku” rukovodi se i Aleksandar Samardžić, profesor fizičke kulture, koji je došao u SSP da da potpis za kandidaturu Zdravka Ponoša.

Nenad Tanasković, kuvar došao je potpisom da podrži ovu kandidaturu takođe za „bolje sutra svih nas“.

Preduzetnica Slavica Aničić kaže da za podršku ovoj listi „ima milion razloga” a da je Ponoš pre svega, gospodin čovek, elegantan, obrazova i pošten.

– O njemu sve u superlativu a stanje u zemlji i kako sada živimo je prevršilo svaku meru. Neophodna je promena, smatra ona.

Sa njom se slaže i njen suprug Dragan koji je za Ponoša potpisao jer misli „da je on jedini sposoban da pobedi Vučića na izborima”.

– Imam poverenja u čoveka, iskren je on.

Bivša potpredsednica kragujevačkog SPS potpisala za Ponoša 2
Foto: Z.S.M.

Starija Kragujevčanaka je došla u SSP i dala svoj potpis da život u Srbiji ima nekog smisla, da se mladi zapošljavaju, stupaju u brak i da imaju neku budućnost.

– Ja sam svoje proživela u drugačijim uslovima. Iz školske klupe otišla sam na posao. danas mladi nemaju nikakvu perspektivu. Završili su fakultete a nemaju posao. Rade kod privatnika sve i svašta i to neprijavljeni. Mi stariji moramo danas da podržimo njihovo sutra, kaže ona u odlasku.

– Krenuli smo od 10 sati sa prikupljanjem potpisa za kandidaturu Zdravka Ponoša i zadovoljni smo brojem građana koji su se do sada odazvali. Očekujemo u popodnevnim satima još veći odziv Kragujevčana. Kvotu koju mi kao stranka imamo za prikupljanje potpisa ispunićemo, ako se ovako nastavi već danas, kaže Dalibor Jekić, potpredsednik GrO SSP Kragujevac

Po njegovim rečima, vidi se ogromna podrška Kragujevčana za promene, kako sada, tako prošli put kada su prikupljali potpise za poslaničku listu Marinika Tepić – „Ujednjeni za pobedu Srbije” tako i danas za predsedničku kandidaturu kandidaturu.

– Zdravko Ponoš je kandidat koji treba da ujedini celu Srbiju. Svesni smo da je naše društvo duboko podeljeno što nije dobro i podseća nas na vremena pre 2000. godine. Mi želimo da to promenimo i sigurni smo da će sa našim kandidatom doći do te promene u našoj zemlji, smatra Jekić.

Bivša potpredsednica kragujevačkog SPS potpisala za Ponoša 3
Foto: Z.S.M.

Da su Kragujevčani svojim odzivom pokazali da ne odustaju od želje za promenom i ne mire se sa neuspehom, slaže se i Nikolina Miletić, koordinator za medije ispred Kolaicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije” u Kragujevcu.

– Probuđena je svest o tome da najšire jedinstvo opozicije može da smeni ovaj režim. Hvala neizmerno svim sugrađanima koji podržavaju našeg predsedničkog kandidata na izborima 3. aprila, gospodina Zdravka Ponoša i apelujemo na građane da nam se tokom dana priključuje svojim potpisom u što većem broju. Zajedno, do pobede, kaže ona.

Ni u prostorjama Narodne stranke u Tržnom centru „Radnički” ništa manja gužva. Čeka se u redu za potpisivanje.

– Opredelila sam se za Ponoša jer je po meni on odličan kandidat za predsednika, kaže Katarina Šipovac.

Milovoje Milenković smatra da „mora da se promeni ovo zlo”.

– Ja sam star, ali bih voleo da doživim da se ova nakardna vlast promeni, ističe on.

Bivša potpredsednica kragujevačkog SPS potpisala za Ponoša 4
Foto: Z.S.M.

Za Ljiljanu Spasojević koja je upravo dala svoj potpis u prostorijama Narodne stranke dileme nije bilo.

– Ponoš je najbolji kandidat po svemu onom ešto sam o njemu pročitala. Od njegove biografije do same ličnosti. Sam njegov autentičan i iskren nastup dovoljno govori o njemu i uliva mi poverenje. Čovek sa stavom, školom i iskustvom, završava ona.

Da Kragujevčani svojim potpisom podržavaju borbu za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju, mišljenje je i Milana Milosavljevića iz izbornog štaba NS u Kragujevcu.

– Izbori su prilika da konačno zaustavimo srlјanje u propast, jer nemamo još pet godina za bacanje. Da li će doći do promena i da li ćemo 3. aprila osloboditi Srbiju, zavisi samo od nas građana, ceni on.

Inače, u Kragujevcu Stranka slobode i pravde i Narodna stranka danas prikupljaju potpise podrške ispred koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije”, dok će Demokratska stranka, ako još uvek bude potrebno prikupljanje potpisa obaviti tokom sutrašnjeg dana.

Salvica Kominac: Ova zemlja zaslužuje promene

Ne malo iznenađenje izazvalo je i pojavljivanje u prostorijama kragujevačkog SSP-a i potpisivanje liste za predsedničku kandidaturu Zdravka Ponoša Slavice Kominac, nekadašnje funkcionerke gradskog SPS-a.

Bivša potpredsednica kragujevačkog SPS potpisala za Ponoša 5
Slavica Kominac – Već 10 godina tonemo sve dublje Foto: Z.S.M.

– Još 2016. godine sam odbila da budem na listi Socijalističke partije jer sam već tada bila nezadovoljna njenim delovanjem. Tada, zbog izborne kampanje koja je bila u toku nisam želela da se javno izjašnjavam a iz SPS-a sam izašla krajem te godine, kaže ona koja je u tom trenutku bila potpredsednica Skupštine grada i Gradskog odbora SPS-a.

– Ova zemlja zaslužuje promene i to je moj motiv što dajem svoj potpis ovoj listi. Mi već tonemo 10 godina sve dublje i sve jače i ako smo kao Srbija imali neke grehe prema bilo kome, mislim da smo za ovu deceniju ove vlasti to već debelo okajali. Verujem da ova lista to može da konačno izmeni i da nas čeka promena iz korena, objašnjava ona svoje motive potpisa za listu Zdravka Ponoša.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari