Istraživanje rejtinga: SNS nema većinu u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Da se u nedelju održavaju beogradski izbori, stranke vladajuće koalicije SNS i SPS bi zajedno osvojile oko 42 odsto glasova, pokazalo je istraživanje koje je poručila koalicija „Moramo“.

Rezultati pokazuju da bi cenzus osim koalicije „Moramo“ prešli socijalisti, naprednjaci, lista „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Ajmo ljudi“.

Kako je preneo portal Nova.rs, na uzorku onih koji sigurno izlaze na izbore, najveću podršku ima Srpska napredna stranka, koja bi osvojila 38,9 odsto glasova, dok bi u Beogradu Socijalistička partija Srbije bila tek nešto iznad cenzusa – osvojila bi 3,2 odsto glasova.

Ovo istraživanje pokazalo je da u prestonici posle SNS trenutno najbolje stoji koalicija „Moramo za dobar grad“ koju predvodi Dobrica Veselinović, pa bi savez, okupljen oko NDMBG, Ekološkog ustanka i platforme Akcija, dobio podršku od 17,2 odsto.

Koalicija „Ujedinjeni za pobedu Beograda“, koju predvodi Vladeta Janković, a koju čine stranke oko SSP, DS i NS, osvojila bi 16,4 odsto glasova.

Cenzus u Beogradu bi još prošla lista „Ajmo ljudi“, čiji su nosioci Duško Vujošević i Boris Tadić, sa 3,2 odsto.

Na ivici cenzusa je koalicija NADA, koju prema ovom istraživanju podržava 2,9 odsto glasača, dok bi pokret Zavetnici dobio podršku od 2,5 odsto.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, za Srpsku naprednu stranku bi glasalo 45,6 odsto birača, dok bi se za socijaliste opredelilo 5,9 odsto gradjana.

Od opozicije najbolje stoji koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, koju predvodi Marinika Tepić za koju bi glasalo 11,2 odsto birača, pa lista „Moramo“ na čijem je čelu Nebojša Zelenović, za koju bi se opredelilo 6,9 odsto građana.

Prema istraživanju koalicije „Moramo“ i na republičkom nivou koalicija NADA je malo ispod cenzusa, sa 2,9 odsto birača, Pokret Zavetnici sa 2,7 odsto glasova, a ispod crte bi bila i koalicija „Ajmo ljudi“ za koju bi glasalo 2,6 procenata birača.

Sudeći prema ovom istraživanju, cenzus ne bi prešao ni pokret Dveri Boška Obradovića, za koji bi se opredelilo 2,2 procenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari