Kladionica Meridian pre svih pogodila izlaznost na parlamentarnim izborima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Politički analitičari i istraživači javnog mnjenja često navode da je za najpribližnije predviđanje rezultata izbora, pored medija i procena specijalizovanih agencija, suštinski važno pratiti kretanje kladioničarskih kvota. Ponuda kladionice Meridian za nedavno održane parlamentarne izbore još jednom je potvrdila validnost ovakvog pristupa.

Sve do samog izbornog dana, Meridian je, naime, izlaznost na parlamentarnim izborima procenjivao na 59.5% – na kraju je na birališta izašlo 59.3% građana upisanih u birački spisak, što je odstupanje od samo 0.2% kada se izvrši prikaz projektovanih i ostvarenih rezultata.

Sve do zatvaranja biračkih mesta, izlaznost je u većem delu večeri bila ključni statistički parametar, a posle nešto većeg skoka u popodnevnim časovima, na kraju je ova vrednost bila u ranije projektovanim okvirima, a isto važi i za rezultate predsedničkih izbora.

Valja napomenuti da je Meridian, kada je reč o izborima, juče još po nečemu bio unikatan – u ovoj kladionici bilo je moguće uživo klađenje na izlaznost, iz sata u sat.

Izbori su okočnani, sada je vreme za medijske spekulacije u pogledu kadrovskog sastava nove izvršne vlasti. Meridian će, kao i uvek, imati u ponudi kvote za klađenje i za to – u ponudi će biti više od 100 imena i kvote da će njihovo novo/staro radno mesto biti u Nemanjinoj 1.

Kladionica Meridian pre svih pogodila izlaznost na parlamentarnim izborima 2
Foto: Promo

SAMO U MERIDIANU

Da li ste čuli za takmičenje IGRAJ ZA KATAR? Registrujte se na sajtu kladionice Meridian i automatski dobijate 500 RSD bonusa bez uslova!

A onda istražite bogatu sportsku ponudu jer postoji mogućnost da baš vi otputujete sa Meridianom na Svetsko prvenstvo.

Srećno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari