Makron za nastavak puta Srbije ka EU i obnovi mira u Evropi 1Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) čestitao je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima izražavajući uverenje da će Vučić nastavati put Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i raditi na obnovi mira koji je doveden u opasnost u Evropi ruskom agresijom protiv Ukrajine.

„Srbija teži da se priključi EU i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetom EU“, navodi se u čestitki koju je danas preneo Vučićev kabinet.

Makron je naveo da ne sumnja da će Srbija znati da radi zajedno sa zemljama članicama EU i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine.

Francuski predsednik je izrazio želju da sa Vučićem nastavi „dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti bilateralnih odnosa“, dodalo je predsedništvo Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari