Na listi SVM 22 kandidata iz Zrenjanina i okolnih opština 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Na izbornoj listi kandidata za narodne poslanike liste „Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor“ nalazi se 22 kandidata iz Zrenjanina i ostalih opština Srednjobanatskog okruga.

Najbolje plasirana na toj listi je Elvira Kovač, diplomirana ekonomistkinja iz Zrenjanina, koja zauzima drugo mesto. Pored nje, predloženo je još 13 kandidata iz Zrenjanina.

To su profesorka srpskog jezika Klementina Rice Majer, na 56. mestu, zubna protetičarka Gabriela Palatinuš na 81.mestu, poljoprivrednik Rober Nađ iz Belog Blata na 105. mestu i negovateljica Natalia Kiš iz Lukinog Sela, na 11. mestu.

Kandidati iz Zrenjanina su i Valeria Molnar, diplomirana ekonomistkinja na 118. mestu liste, inženjer prehrambene tehnolgije Gabriel Madaras na 147. mestu, elektrotehničar Robert Nemet na 152. mestu, diplomirani inženjer zaštite bilja Arpad Molnar na 159. mestu i vaspitačica Henrieta Čisar iz Mihajlova, na 178.mestu liste.

Na 198. mestu je i Zrenjaninac Robert Juhas, mašinski inženjer, preduzetnik Oskar Mezei na 215. mestu i inženjer elektrotehnike Arnold Kerčov na 232. mestu.

Iz opštine Nova Crnja kandidati su Natalija Bačik Lerinc, profesor mađarskog jezika iz Nove Crnje koja zauzima 31. mesto, kao i Atila Vastag, električar, koji je na 213. mestu.

Kandidat iz Sečnja, iz mesta Neuzina je Nandor Vereš, diplomirani inženjer organizacionih nauka na 88.mestu liste.

Novi Bečej ima jednog kandidata, to je trgovac Atila Pataki na 234.mestu liste.

Žitište ima četiri kandidata na listi SVM, to su domaćica Enike Šari iz Torde, koja zauzima 27. mesto na listi, zatim Edit Sarka, strukovni vaspitač iz Hetina koja je na 51.mestu liste.

Pored njih tu je i Tibor Nemet, preduzetnik iz Torde koji zauzima 162.metso i Antun Bajus, drumski saobraćajni tehničar iz Novog Itebeja, koji je na 173. mestu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari