Na poslaničkoj listi koalicije oko SPS troje kandidata iz Užica 1Maja Vermezović, Slavka Mitričević i Dejan Jovanović /Foto TV5/Užička nedelja/N. Kovačević

Na listi „Ivica Dačić-Premijer Srbije, sa kojom će koalicija SPS-JS-Zeleni Srbije učestvovati na parlamentarnim izborima, 3.aprila, nalazi se i troje Užičana.

Na 40. mestu je Maja Vermezović (SPS), ekonomistkinja sa master diplomom, Dejan Jovanović (JS), master ekonomije, nalazi se na 94., dok je dr Slavka Mitričević, koja je doktorirala medicinske nauke i radi u Beogradu, pozicionirana na 125.mestu.

Osim njih, na listi je još šest kandidatkinja iz Zlatiborskog okruga.

Najbolje pozicionirana je Dijana Radović (SPS), politikološkinja iz Priboja, koja je na četrvtom mestu, a koja je bila poslanica u prethodnom sazivu srpskog parlamenta.

Na 60. mestu je Olivera Đurović (SPS), defektološkinja iz Bajine Bašte, na 85. Gordana Josipović (SPS), ekonomistkinja iz Kosjerića, a na 103. poziciji je Jelena Bolović (SPS), turizmološkinja iz Požege.

Preduzetnica Dušanka Gardović iz Priboja (JS) je na 130. i Snežana Knežević, hemičarka iz Sjenice, na 215.mestu.

Neđo Jovanović, predsednik Gradskog odbora SPS Užica, kaže za Danas da užički socijalisti „nemaju razloga da budu nezadovoljni brojem i pozicijama kandidata na listi, koje je predlagao Okružni odbor i koje je“, naveo je, „vrh stranke uvažio“.

„Pravo šefa stranke je da odredi pozicije na listi, tako da ona bude najreprezentativnija i najprihvatljivija za birače“, kazao je za Danas Jovanović.

O očekivanim izbornim rezultatima kaže da, „prema istraživanju javnog mnjena, ta lista može da očekuje devet odsto glasova ili možda malo više od toga, odnosno“, kako dodaje, „25 do 30 poslanika“.

„To su procene agencija, ali realno to ne bih mogao da procenim, jer će mnogo faktora uticati na izborne rezultate. Jedan od glavnih je učeše opozicije na izborima i sigurno će deo opozicionih stranaka osvojiti veliki broj poslaničkih mandata. S druge strane, veliki broj je učesnika izborne trke i teško je prognozirati šta će se desiti 3.aprila“, kazao je za Danas predsednik užikih socijalista.

Odbornički kandidati u Sevojnu

Na loklanim izborima u Sevojnu SPS, koja je u koaliciji sa SNS, na odborničkoj listi  od 19 kandidata, ima tri svoja predstavnika –  Danicu Marić, Nikolu Gogića i Nenada Ilića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari