Nakon sukoba u centru Beograda: Šarović tvrdi da je udaren pesnicom u leđa, Aja Jung pominje "dorćolski kodeks" 1foto: Printscreen/YouTube/Pokret Ljubav Vera Nada

Nemanja Šarović, kandidat za gradonačelnika Beograd liste „Za sav normalan svet“, tvrdi da je prilikom predizborne izložbe u Knez Mihailovoj fizički napadnut od strane Aje Jung, poznate umetnica i odbornice SNS u odlazećem sazivu beogradske Skupštine. Tvrdi da je napadnut od strane osoba u njenom društvu i kaže da je razlog za napad to što je objavio javno dostupne podatke o prihodima festivala čiji je Jung direktorka.

U video snimku objavljenom na Jutjub kanalu Pokreta Ljubav Vera Nada, čiji je Šarović predsednik, vide se Jung i osobe u njenom društvu, kako se raspravljaju sa Šarovićem.

Na njegove reči “Je l’ ima nešto što nije tačno? Sram vas bilo zbog karata za nepostojeći metro“, Jung odgovara “Sram vas bilo“. Jedna od ženskih osoba, koja je, tada još, verbalni sukob snimala telefon, dobacila je da aktivista snima, pokazujući u njegovom pravcu, nakon čega druga osoba hvata Jovanovićev telefon.

Jung i osobe u njenom društvu su krenule da se udaljavaju, a jedna od njih koja je tu ostala pokušala je da drveni pano baci na Šarovića, te ga povukla za kaput i udarila pesnicom s leđa.

Nju je od Šarovića odvojio Branko Dragović, kandidat za odbornika, a to je ispraćeno povicima žena da je pusti. Jung nakon toga dolazi do Šarovića, i pokušava da mu laktom izbije telefon.

Upitana za svoju stranu incidenta Aja Jung rekla je da ne bi puno komentarisala događaj, te da će mejlom dostaviti svoju izjavu. Ona tvrdi da je festivalski tim festivala čiji je direktorka, a koji trenutno traje, napadnut u centru grada – dobacivanjem i vređanjem.

“Lokalni, a naročito ulični sukobi, treba da ostanu na ulici. Tako bar nalažu dorćolski kodeksi. Takođe je istina da festivalski tim čine isključivo žene, i da nas je bilo 4 u trenutku napada. Zato, o svemu možemo razgovarati baš 4. aprila, kada marginalci sa margine padnu u totalni zaborav, ili još bolje, kada se završi Beogradski festival igre. Naš rad i rezultate nećete zloupotrebiti u političke ili predizborne svrhe. Festival pripada umetnicima, a programi koji smo selektovali i koje uspešno realizujemo, pripadaju publici“, navela je Jung u mejlu.

Na konferenciji pred izložbu Šarović je rekao da je javnost Aju Jung upoznala tokom izborne kampanje SNS za beogradske izbore 2018. kada je delila karte za nepostojeći metro, te da je tu podršku ona “dobro naplatila“.
“Tako je Aja Jung sa svojom organizacijom Beogradski festival igre samo od donacija dobila više od milion evra, a profitirala skoro 120 miliona dinara“, rekao je tad Šarović. Za naš list kaže da je te podatke Jung sama dostavila APR-u.

“Jedna od tri osobe koje su došle sa Ajom Jung je prišla našem štandu, pre njih, i pitala odakle nam podaci. Očigledno da su to organizovale, one su se muvale okolo, čekale su trenutak da naprave incident. Nakon nekog vremena došla je Jung sa tri osobe i počela da izuzetno agresivno najpre verbalno da nasrće, a nakon toga i fizički“, kaže Šarović za naš list.

“Njoj je smetalo to što stoji da je novac uzela iz budžeta republike, pokrajine i grada, našeg novca, dok decu lečimo SMS porukama, a to sam joj i u lice rekao“, navodi Šarović.

Kaže i da je probala da mu izbaci telefon udarcem laktom, dok je druga osoba otela telefon njihovom kandidatu za odbornika Lazaru Jovanoviću. “Takođe, treća osoba me je sa leđa povukla, skočila na mene i udarila me pesnicom s leđa. Mediji su ovo objavili, očekujem da reaguju nadležni, ako ne, otići ću da im predam snimak“, objašnjava Šarović.

Ista osoba koja ga je udarila je bacila pano u njegovom pravcu, navodi. “Onda su stali ljudi iz našeg pokreta i razdvojili je od mene“, nastavlja Šarović.

Pripadnici policije u uniformi i u civilu su neposredno pred incident bili tu, ali za vreme samog incidenta nisu, zato što su, kaže Šarović, volšebno otišli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari