Naprednjaci promovisali parlamentarnu izbornu listu u Nišu- bez prisustva medija 1Foto: SNS

Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ predstavila je večeras u Nišu kandidate za republičke poslanike, ali bez najave ove predizborne promocije i obaveštavanja medija.

Informacije o ovoj predizbornoj konvenciji objavljene su na stranici SNS-a.

Na promociji su govorili Danica Grujičić, prva na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za predstojeće parlamentarhe izbore, kao i kandidati za poslanike Stojan Radenović, Nataša Tasić Knežević i  Jelena Žarić Kovačević.

Grujičić rekla je da se “ne bavi politikom”, već da je na listi jer želi da podrži sve ono što je urađeno u zdravstvu, a želja joj je i da se izgradi novi centar za onkologiju.

“Ja se ne bavim politikom, ovde sam zato što želim da podržim sve ono što je urađeno u zdravstvu, zbog svih ulaganja, zbog svih izgrađenih novih bolnica, zbog vraćanja dostojanstva zdravstvenom radniku, zbog mladih kolega koji danas mogu da ostanu u našoj državi, zbog pacijenata, zbog gama noža, linearnih akceleratora, magneta, radio-hirurške mašine, zato što se nikada ovoliko nije ulagalo u naše zdravstvo, zato što se razvija svaki segment našeg društva”, kazala je ona.

Ona je naglasila da “naša Srbija ide putem napretka, mira i stabilnost i ubrzano se razvija”, tako da je normalno da “takvu Srbiju podrži”.

Naprednjaci promovisali parlamentarnu izbornu listu u Nišu- bez prisustva medija 2
Foto:SNS

“Da li je idealno sve, pa nije, i nigde nije, ali ako pogledate plate medicinskog osoblja i lekara specijalista, vi možete da vidite koliko država pomaže i koliko ceni znanje i trud svih tih ljudi. Mi smo danas posle toliko decenija otvorili vrata Kliničkog centra Srbije, u Nišu imamo novi klinički centar, tri potpuno nove kovid bolnice, da ne pominjem sve opšte bolnice i domove zdravlja koji su renovirani, renoviraju se, izgrađeni, ili se grade. Koja država može da se pohvali svime time pored Srbije, retko koja”, kazala je ona.

Ona je dodala da je njena velika želja da se “izgradi jedan potpuno novi centar za onkologiju koji će biti najsavremeniji u ovom delu Evrope”  i da “veruje da ćemo u tome uspeti, jer zajedno možemo sve”.

Naprednjaci promovisali parlamentarnu izbornu listu u Nišu- bez prisustva medija 3
Foto: SNS

Profesor Stojan Radenović je kazao da život posmatra kao nauku, tako da za sve što radite i za svaku tezu “morate da imate neki dokaz, a ne samo reči”.

On je precizirao da putevi, naučno-tehnološki parkovi, kao i sve otvorene fabrike i izgrađene bolnice “nisu nevidljivi, već stvarni i služe boljem i sigurnijem načinu života”.

“Pre nekoliko dana sa predsednikom Vučićem igrao sam partiju šaha, i tada sam video koliki je predsednik Vučić borac, ali i koliko koraka razmišlja ispred svih ostalih i baš takva osoba je potrebna našoj Srbiji”, rekao je on.

Naprednjaci promovisali parlamentarnu izbornu listu u Nišu- bez prisustva medija 4
Foto: SNS

Tasić Knežević je ocenila da je “tokom kovid pandemije, kada se ceo svet zatvorio, kada su mnogi umetnici i kulturne ustanove doživeli finansijski krah, kada je sudbina mnogih profesija bila pod velikim znakom pitanja, naša država odmah reagovala i nesebično pomagala radnike iz kulture”.

Žarić Kovačević, članica Predsedništva SNS-a iz Niša, istakla je da su danas Niš i Niški okrug “neuporedivo razvijeniji i uređeniji nego što je to bilo pre deset godina”.

“Predsednik Vučić je obećao pre nekoliko godina da će učiniti sve da oživi naš kraj i to je ispunio. On ne samo što je lično otvorio osam fabrika u Nišu, zaposlio naše sugrađane, među kojima je najviše mladih, nego je i obezbedio stabilne penzije, koje su danas veće nego ikada ranije”, kazala je ona.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari