Ponoš: Nisam za članstvo u NATO 1Foto: FoNet/ Aleksandar Mijailović

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je danas da je protiv članstva Srbije u NATO, ali da se zalaže za „maksimalnu“ saradnju sa Alijansom kroz program Partnerstvo za mir.

Ponoš je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) ocenio da je takav vid saradnje „u interesu Srbije“.

„Šta će nam rešiti ulazak u NATO savez? Zar treba da trčimo za tim da šaljemo vojsku da gine na nekom drugom mestu a to podrazumeva članstvo u NATO“, upitao je Ponoš.

Komentarišući optužbe da je „NATO general“, Ponoš je kazao da je saradnja sa Alijansom bila njegov posao dok je bio u Vojsci Srbije i Crne Gore, pa Vojsci Srbije.

„To radi i sadašnji načelnik Generalštaba VS“, naveo je Ponoš i dodao da bi razgovarao sa generalnim sekretarom NATO, ali ne na „udvorički“ način kako to po njegovim rečima, čini aktuelna vlast.

Ponovio je da je ruska intervencija u Ukrajini „invazija na suverenu zemlju“ i dodao da je „apriori“ protiv uvođenja sankcija.

„Treba da gledamo da nas sukob u Ukrajini što manje udara po glavi. Sankcije nikad nisu hirurški podešene da pogađaju samo vrh režima. Mi kao nacija imamo iskustvo sa sankcijama gde su se Slobodan Milošević i njegova porodica obogatili a nacija doživela kataklizmu“, naveo je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari