Radulović: Suverenisti će biti najveće iznenađenje ovih izbora 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore stranke Dosta je bilo i Zdrava Srbija, kao i pokret Živim za Srbiju izlaze zajedno, u koaliciji pod nazivom “Suverenisti”. Prvi na listi za parlamentarne izbore je Saša Radulović, lider Dosta je bilo, dok je Vojin Biljić, prvi na listi za beogradske izbore. U narednih desetak dana “Suverinisti” će, kako je rečeno na konferenciji za novinare, obelodaniti i ime predsedničkog kandidata.

Prema rečima Radulovića DJB, Zdrava Srbija i Živim za Srbiju potpisali su koalicioni sporazum, čime je samo nastavljena saradnja započeta oko referenduma o ustavnim promenama.

“Na izbore izazimo zajedno na nivou republike i u Beogradu. Politika “Suverinista” je da samo Srbija nema alternativu. Sve drugo ima. Ne verujemo u evropsku uniju, jer ona radi samo u korist banaka i velikih korporacija. Borimo se protiv kovid ausvajsa, obavezne vakcinacije, štimo građane od globalnog aparata i borimo se za promenu poreskog sistema, besplatne udžbenike. Cilj nam je da nam deca ne napuštaju zemlju” , objasnio je lider DJB politiku “Suverenista”, napominjući da je aktuelna vlast ranjiva u Beogradu, ali i da je moguća pobeda i na nivou Srbije, ukoliko kontrola izbora bude dobra i da je zato potreban veliki broj kontrolora.

Radulović je naveo da u Srbiji ima 8 200 biračkih mesta i da je zato potrebno čak oko 16 000 kontrolora. Pozvao je građane da se jave, da postanu kontrolori ,ali i da sami kontrolišu svoja biračka mesta. Na više od 30 odsto biračkih mesta nema kontrolora, a tu glasa četvrtina birača”, rekao je Radulović i dodao da očekuje jako dobar rezultat “Suverenista” i da ne veruje u istraživanja koja se objavljuju sada .

“Suverenisti će biti najveće iznenađenje ovih izbora”, ocenio je lider DJB, a Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije naveo je da nije tačno da građani nema za koga da glasaju.

“Mi nudimo jasan i čist program, nudimo rešenja, a ne obećanja i kritiku. Nadam se da ćemo za kratko vreme terenske kampanje i putem društvenih mreža uspeti da upoznamo građane sa onim što predlažu “Suverinisti”, rekao je Stamatović, pozivajući građane da se prijave za kontrolore i da glasaju za njihovu koalicionu listu.

Jovana Stojković, lider pokreta Živim za Srbiju pozvala je građane da daju i svoj potpis za izbornu listu “Suverenista”, objašnjavajući da politika određuje sve segmente društva, od zapošljavanja, vakcinisanja, slobode kretanja i da stranke mogu da menjaju nešto samo ako imaju neku polugu moći. Ona je apelovala i na apstinente da izađu na izbore i glasaju.

Na pitanje novinara da li će Suverenisti imati i svog predsedničkog kandidata, lider DJB rekao je da će to biti objavljeno čim koalicija bude zauzela konačnu strategiju. “U narednih sedam – osam dana objavićemo kandidata Suverenista, ali je važno da imamo kandidata koji će motivisati biračko telo. Ključ kod predsedbičkih izbora je da dođemo do drugog izbornog kruga “, istakao je Radulović.

On je precizirao da neće biti koalicija sa vlašću, nakon izbora, ali da za sve ostale, sa kojima je moguća saradnja, postoje određeni uslovi- dogovor oko obaranja rezultata referenduma, da su protiv kovid ausvajsa i da nema trgovanja Kosovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari