SDA Sandžaka, Novi PazarFotografija: M.J.

Osnivanje regionalanih institucija jedan je od ciljeva SDA Sandžaka, rečeno je danas na predizbornoj konferencijiza medije ove stranke koja nastupa na vanrednima parlamantarnim izborima 3. aprila.

„Mi želimo decentralizovanu i regionalizovanu državu u političkom i ekonomskom smislu po standardima Evropske Unije u kojoj je Sandžak posebna izborna jedinica sa najmanje dvadeset poslanika“, rekla je Hanadi Hajdinović, jedna od kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi „SAD- Sandžaka- doktor Sulejman Ugljanin“, predstavljajući izborni program.

Ta stranka se zalaže za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj Uniji i NATO-u, usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i podršku Bosni i Hercegovini kao suverenoj i jedinstvenoj državi ravnopravnih građana i naroda.

„Uz to naši ciljevi su ostvarivanje politike ravnomernog regionalnog razvoja i ubrzan socijalni i ekeonomski razvoj Sandžaka i regionalna samouprava u Republici Srbiji, smanjenje siromaštva i borba protiv organizovanog krimanala i korupcije – rekla je ona.

Hajdinović je istakla da će se njihova stranka zalagati za otvaranje brojnih regionalnih institucija u Sandžaku kao što su: Klinički centar u Novom Pazaru, Školska uprava za sandžačke opštine, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, Zavod za zaštitu kulture spomenika Novog Pazara, Fond za razvoj Sandžaka, povećanje institucijalnog i organizovanog statusa carine u Novom Pazaru, Sandžački fond za mlade talente.

Iz ove stranke su pozvali sve da ih podrže na izborima 3. aprila i zaokruže redni broj 13. na parlamentarnim listićima, kao i da za predsednika biraju onoga ko je spreman da izvrši demokratske promene i porazi Aleksandra Vučića i njegove pomoćnike.

Hanadi Hajdinović, jedna od kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi „SAD- Sandžaka- doktor Sulejman Ugljanin“.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari