''Širom Srbije mi ne naplaćuju frizerske usluge'': Đurđević Stamenkovski o tvrdnjama Šarovića da su pola miliona dali za kozmetičke usluge 1Foto: FoNet; Printscreen/YouTube/N1

“Obilazim Srbiju i ulazim u mnoge frizerske salone i nigde mi ne naplaćuju. ni feniranje niti bilo šta. Zaista je smešno, nije ni u redu da se jedna takva paušalna ocena bez ikakve fakture iznosi kao relevantna“, izjavila je gostujući u “Probudi se“ na Novoj S kandidatkinja za predsednika ispred Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, osvrćući se na navode Nemanje Šarovića, kandidata za gradonačelnika Beograda ispred pokreta Ljubav Vera Nada, da su Zavetnici u prošloj kampanji dali 580.000 dinara kozmetičkom salonu u Rakovici.

Đurđević Stamenkovski je i pokazala fakturu na kojoj stoji da je 580.000 dinara zaista uplaćeno firmi Yellow Sun doo, ali ne za kozmetičke, već za restoranske usluge.

Ona je navela da ista firma ima i kozmetički salon i restoran u okviru svoje firme, te da je ta suma novca uplaćena za snabdevanje hrane onih koji su tokom izbora 2020. godine ispred Zavetnika čuvali kutije i radili u biračkim odborima.

Predsednica Zavetnika prokomentarisala je i da su se ove Šarovićeve tvrdnje pojavile onda kada i istraživanje koje, po njenim rečima, pokazuje da su Zavetnici jedina stranka koja samostalno prelazi republički cenzus, te sve ocenila kao organizovanu hajku i neistinu.

Đurđević Stamenkovski je ponovila da širom Srbije joj ne naplaćuju frizerske usluge, jer na taj način žele da podrže i pomognu stranku čija je predsednica, te da nikakvi frizerski saloni nisu bili predmet njihovih troškova.

Nemanju Šarovića, predsednika Pokreta Ljubav Vera Nada, koji izlazi na beogradske izbore, optužila je da je “oštetio budžet za 20.000 evra budžet time što se prijavio da živi u Vranju, a živi 500 metara od Skupštine, a naplaćivao je putne troškove“.

Ona je i zamolila Novu S da objavi demanti.

Podsetimo da je Šarović prvenstveno gostujući na N1, gde je trebalo da bude gost zajedno sa kandidatom za gradonačelnika Zavetnika, koji se nije pojavio, a kasnije i portalu Nova.rs, izneo tvrdnje da su Zavetnici pomenutoj firmi na konto kozmetičkih usluga sa stranačkog računa platili preko pola miliona dinara. On je naveo da se iz redovnih izveštaja Zavetnika za 2019. i 2020. godinu jasno vidi da su im režijski i tekući troškovi nula dinara, tačnije da, između ostalog, nemaju troškove zakupa prostorija.

Nabrojao je i da su Zavetnici dali najviše novca tokom prošle kampanje za istraživanja Faktor Plusa, te naveo koliko novca su dali za dizajn i štampu plakata, kao i da su Vili “Košuta“ dali 190.000 dinara “da se odmore posle kampanje“. On je ovom portalu dostavio i spisak donatora Zavetnika, navodeći da su fizička lica, po receptu SNS, uplaćivala Zavetnicima po 40.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari