SPS se neće nikada distancirati od svoje prošlosti 1Foto: Infoera

Đorđe Milićević, potpredsednik SPS, izjavio je u Užicu da ta stranka želi takav izborni rezutat na parlamentarnim izborima koji će Ivici Dačiću omogućiti da postane premijer Srbije.

On je podseto na to da će SPS, na izborima 3.aprila, podržati kandidata SNS za predsednika Srbije, a da će na parlamentarne izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije.

Milićević je, u prisustvu Nikole Gogića, predsednika Okružnog odbora SPS, prof.dr Ljubinka Rakonjca, kordinatora stranke, i Neđa Jovanovića, predsednika užičkih socijalista, prilikom obraćanja medijima, istakao da je „SPS 32 godine na političkoj sceni Srbije i da je relevantan politički činilac“.

Poručio je da se ta stranka „nikada neće distancirati od svoje prošlosti“, da je „ponosna na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i Dejtonski sporazum“, za koje je rekao da su „dva dokumenta, koji su osnov odbrane državnih i nacionalnih interesa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

„Ubeđen sam u to da će SPS imati bolji rezultat i u Zlatiborskom okrugu, nego pre dve godine“ oceno je Milićević.

Na poslaničkoj listi „Ivica Dačić-Premijer Srbije“ su tri kandidata iz Užica (Maja Vermezović i dr Slavka Mitričević iz SPS i Dejan Jovanović iz JS), kao i još šest iz Zlatiborskog okruga.

Milićević je naveo da postoji velika šansa da Maja Vermezović postane narodna poslanica, jer je četrdeseta na toj listi.

Dačić odredio pozicije na listi

Neđo Jovanović, predsednik užičkh socijalista, objasnio je da je izbor kandidata SPS i njihove pozicije na poslaničkoj listi odredio predsednik stranke Ivica Dačić i ocenio da je užički odbor uvažen time što su na njoj dvoje kandidata SPS iz Užica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari